Αν και ο πλανήτης Χόλιγουντ κατά τα άλλα βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, όταν ξεσπούν αναταραχές και χάνονται ανθρώπινες ζωές, οι καλλιτέχνες ξαφνικά κινητοποιούνται. Στον ασφαλή δρόμο του Διαδικτύου φυσικά ή σε απονομές βραβείων. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην περίπτωση των διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα όπου πλήθος τραγουδιστών και ηθοποιών, Λατίνων και μη, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

Την παντιέρα της επανάστασης κούνησε πρώτη η Μαντόνα, η οποία ανεβάζοντας στον λογαριασμό της στο twitter μια φωτογραφία του βενεζουελάνου προέδρου Μαδούρο σχολίασε: «Μάλλον ο Μαδούρο δεν ξέρει τη φράση «ανθρώπινα δικαιώματα»! Ο φασισμός ζει και αναδύθηκε στη Βενεζουέλα και στη Ρωσία! Η Ουκρανία δεν είναι και τόσο μακριά!». Αντίστοιχο μήνυμα πέρασε και η Σερ, η οποία χαρακτήρισε τον διάδοχο του Ούγκο Τσάβες «δικτάτορα δολοφόνο», ενώ εξέφρασε και την ανησυχία της για τον φυλακισμένο ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες. Η Ριάνα ζήτησε από τους θαυμαστές της να προσευχηθούν για τη Βενεζουέλα, όπως και το αστέρι της Ντίσνεϊ Ντέμι Λοβάτο. Στο πλευρό των διαδηλωτών στέκεται και ο τραγουδιστής των Aerosmith Στίβεν Τάιλερ, μαζί με τον υποψήφιο για Οσκαρ ηθοποιό Τζάρεντ Λίτο.

Οπως είναι φυσικά βέβαιο, οι περισσότερες φωνές αντίδρασης στα όσα συμβαίνουν στους δρόμους της Βενεζουέλας από τις 12 Φεβρουαρίου ώς σήμερα προέρχονται από τα χείλη λατινοαμερικανών τραγουδιστών. Από τους πρώτους που τοποθετήθηκαν δημόσια για το ζήτημα ήταν ο κολομβιανός τραγουδιστής Χουάνες με τον συνάδελφό του Βενεζουελάνο Ρικάρντο Μοντανέρ ανεβάζοντας στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία που είναι παρέα κρατώντας χαρτιά που έγραφαν «Προσευχηθείτε για τη Βενεζουέλα». Η λίστα των ισπανόφωνων τραγουδιστών που ζητούν να σταματήσει άμεσα η βία στη χώρα είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της λάτιν μουσικής όπως ο Μαρκ Αντονι, η Παουλίνα Ρούμπιο και ο Ντάντι Γιάνκι. Κάποιοι δε έδειξαν τη συμπαράστασή τους στους οπαδούς της αντιπολίτευσης στο γκαλά των βραβείων «Lo nuestro» που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Μαϊάμι.

Στον χορό των δηλώσεων εναντίον των πρακτικών που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Μαδούρο μπήκε και ο τραγουδιστής Ρουμπέν Μπλάντες δημοσιεύοντας ένα άρθρο του και κάνοντας λόγο για πόλωση. Ο βενεζουελάνος πρόεδρος δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα και απάντησε δημοσίως στον παναμέζο καλλιτέχνη καλώντας τον να ταξιδέψει στην πατρίδα του για να δει την κατάσταση με τα δικά του μάτια γιατί μοιάζει να έχει επηρεαστεί από μια καμπάνια δυσφήμησης που έκανε η CIA.