Διαψεύδει το ΔΝΤ τις αναφορές των Financial Times ότι προσδιορίζει στα 20 δισ. ευρώ τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega Μιχάλη Ιγνατίου, καλά ενημερωμένη πηγή στην Ουάσινγκτον διέψευσε ότι το Ταμείο έχει σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times για το θέμα των τραπεζών.

«Δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με αυτό το δημοσίευμα», σημείωσε.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ πηγαίνει καλά όσον αφορά στην εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής.

«Η Ελλάδα έχει πολύ καλή επίδοση στην εξάλειψη των ελλειμμάτων, αλλά ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη του ΑΕΠ και της απασχόλησης δεν θα είναι δυνατή χωρίς να παρεμποδιστεί η επανεμφάνιση των ελλειμμάτων, εκτός και αν η Ελλάδα προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας προωθώντας διαρθρωτικές αλλαγές», τόνισε.

Σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στο Mega, το Ταμείο είναι λιγότερο διατεθειμένο να αποδεχθεί τις καθυστερήσεις των διαρθρωτικών αλλαγών ως ένα περιστασιακό φαινόμενο που οφείλεται στις πολιτικές ευαισθησίες σε σχέση τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, και περισσότερο κλίνει στο να θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα μίας μακροχρόνιας πολιτικής αδυναμίας να υπερπηδήσει τα περιχαρακωμένα κατεστημένα συμφέροντα που αντιτίθενται στις αλλαγές.