Η Eλενα Ριμπολόβλεβα, πρώην σύζυγος του μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ – ιδιοκτήτη του Σκορπιού – συνελήφθη τη Δευτέρα στην Κύπρο, μετά από ένταλμα που είχαν εκδώσει οι δικαστικές αρχές του νησιού.

Το ένταλμα εκκρεμούσε σε βάρος της για την κλοπή διαμαντιού ανεκτίμητης αξίας.

Πολλοί μιλούν για ένα διαμάντι αξίας 13,5 εκατ. ευρώ, άλλοι όμως ανεβάζουν την αξία του στα 50 εκατ. δολάρια.

Το συγκεκριμένο διαμάντι είναι περιουσιακό στοιχείο των θυγατέρων της Αικατερίνης 24 και Άννας 13 ετών.

Η σύλληψή της 47χρονης Eλενα έγινε, όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, στη βάση εντάλματος για κλοπή σπάνιου αντικειμένου μεγάλης αξίας, το οποίο ανήκει στο Κυπριακό Διεθνές εμπίστευμα Domus Trust, του οποίο διασφαλίζει την περιουσία των θυγατέρων του ζεύγους Ριμπολόβλεφ (Κάτια και Άννα). Πρόκειται για σπάνιο διαμάντι, του οποίου η αξία ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο μεταξύ του δικηγορικού γραφείου το οποίο διαχειρίζεται το εμπίστευμα των κοριτσιών και της πρώην συζύγου του ρώσου εκατομμυριούχου.

Το εμπίστευμα έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγα χρόνια για να διασφαλισθεί η περιουσία των δύο θυγατέρων.

Η Ελένα όπως υποστηρίζουν νομικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι στην Κύπρο με την κίνηση της αυτή – την κλοπή δηλαδή και κατακράτηση του ανεκτίμητης αξίας αντικειμένου – έχει κινηθεί σε βάρος των συμφερόντων των θυγατέρων της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αικατερίνη και η Άννα εως και πριν από λίγες μέρες βρίσκονταν με τον πατέρα τους για διακοπές στις ελβετικές Άλπεις.