Το αμερικανικό Πεντάγωνο σκοπεύει να ανακοινώσει σχέδια για τη συρρίκνωση του αμερικανικού στρατού, το μέγεθος του οποίου αναμένεται να φτάσει στο μικρότερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες. Η κίνηση αυτή γίνεται σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Μια κλάση μαχητικών αεροσκαφών αναμένεται να καταργηθεί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του για το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνει τη μείωση του προσωπικού στον στρατό σε 440.000. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο αριθμός αυτός είχε ανέλθει στους 570.000.

Ο αμερικανικός στρατός δέχεται πιέσεις για τη συρρίκνωσή του, μετά από τους δύο δαπανηρούς πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ο Τσακ Χέιγκελ θα προτείνει, επίσης - σύμφωνα με τη Wall Street Journal - τη μείωση των επιδομάτων στέγασης και άλλων παροχών, τον περιορισμό των αυξήσεων μισθών και την αύξηση των ασφαλίστρων υγείας.

Το θέμα αναμένεται να προκαλέσει διαμαρτυρίες στο Καπιτώλιο, καθώς αυτό προετοιμάζεται για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικότητες της εποχής μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, υποναύαρχος Τζον Κίρμπι, μιλώντας στο Associated Press.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από