«Γίνεται ολοκληρωμένη διαβούλευση με την τρόικα, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, για τα περισσότερα θέματα». Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega.

Παράλληλα ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε την πεποίθηση πως ό,τι συμφωνηθεί, θα περάσει από τη Βουλή.

Σε ερώτηση για το αν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα θεωρηθούν δημοψήφισμα, ο Σίμος Κεδίκογλου, σημείωσε πως μολονότι είναι πολύ σημαντικές εκλογές, δεν αλλάζουν κυβέρνηση.

«Δεν θα είναι δημοψήφισμα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, έχουμε διακηρυγμένο στόχο την εξάντληση της τετραετίας. Δεν θα διακινδυνεύσουμε την πορεία της χώρας, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι με όσα λέει ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δείχνει ότι δεν έχει ιδέα πώς δουλεύουν τα πράγματα στην Ευρώπη και πώς οι γίνονται οι διαβουλεύσεις».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «για άλλη μια φορά φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας δεν θα διστάσει να προκαλέσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη».