Μέσα σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκαν, με την τελετή λήξης, οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι. Χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό πάνω από το Ολυμπιακό στάδιο Φιστ, όπου η Ελλάδα είχε πάλι την τιμητική της, καθώς υψώθηκε η ελληνική σημαία και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι αθλητές απ’ όλες τις χώρες, οι οποίοι επί δύο εβδομάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, είχαν την τιμητική τους σε αυτό το «πάρτι» και παρέλασαν κατά σειρά ανά χώρα, αλλά και όλοι μαζί ταυτόχρονα, μέσα στο στάδιο.

Χορευτές από τα θρυλικά μπαλέτα Μπολσόι μάγεψαν τους θεατές σε όλο τον κόσμο και οι εικόνες με το καραβάκι μέσα στο στάδιο χαράχθηκαν στη μνήμη όλων όσοι παρακολούθησαν.

Στο τέλος, η Ρωσία παρέδωσε την Ολυμπιακή σημαία και την «σκυτάλη» στην πόλη Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, η οποία το 2018 θα φιλοξενήσει την 23η διοργάνωση (9-25 Φεβρουαρίου), αφού πρώτα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, κήρυξε τη λήξη των Αγώνων του Σότσι, τονίζοντας:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φιλοφρόνηση από το να πω εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων και εκ μέρους όλων των φίλων μου Ολυμπιακών αθλητών ότι αυτοί ήταν οι Αγώνες των αθλητών.

Κηρύσσω τη λήξη των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με την παράδοση, καλώ τη νεολαία του κόσμου να συγκεντρωθεί σε τέσσερα χρόνια από τώρα στην Πιονγκτσάνγκ για να γιορτάσει μαζί μας τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες».