Εισαγγελέας και ανακριτής Πειραιά αποφάσισαν την προφυλάκιση του συνδικαλιστή και τμηματάρχη της Διεύθυνσης Εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ Μανώλη Χατζόπουλου, ο οποίος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και μαζί με τον πρόεδρο της ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρόμητου Γιώργο Σπανό και τους άλλους τρεις συγκατηγορουμένους τους (υπεύθυνο εγκαταστάσεων ΕΤΕΚΑ, τελωνειακό υπάλληλο και μηχανικό πλοίου) θα οδηγηθούν στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν οι έξι (τέσσερις οδηγοί φορτηγών, ένας εργάτης και ένας πρατηριούχος) από τους επτά συλληφθέντες της δεύτερης ομάδας, που σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι χρηματική εγγύηση από 3.000 έως 7.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο μεταξύ, στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα ο υπεύθυνος γεφυροπλάστιγγας του ΟΛΠ και δύο πρατηριούχοι που σύμφωνα με την Αστυνομία αποτελούν την τρίτη ομάδα.

Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται 24 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 15.