Επίθεση εναντίον αυτών «που επιδιώκουν να κάνουν το "μαύρο άσπρο", που συνειδητά και σχεδιασμένα επιδιώκουν το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, ιδίως των τελευταίων 100 χρόνων, αρχίζοντας από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση», αλλά και κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης «που από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της, είχε ανοικτό μέτωπο απέναντι στις σοσιαλιστικές χώρες, τους αγώνες των λαών και το εργατικό λαϊκό κίνημα» εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα «Οι κομμουνιστές στην πρωτοπορία της ταξικής πάλης για τον Σοσιαλισμό. Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό», ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι οι κομμουνιστές δεν εγκαταλείπουν «την προσπάθεια και την πάλη για την εργατική λαϊκή εξουσία, για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής» και κατέκρινε ευθέως τις «δυνάμεις του οπορτουνισμού, που πρωταγωνιστούν στο λεγόμενο "Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς"».

Δυνάμεις που, όπως είπε, «ενστερνίζονται όλα τα αστικά ξεπερασμένα ιδεολογήματα, για να δικαιολογήσουν την ενσωμάτωσή τους και τη χειραγώγησή τους από την αστική τάξη, την παραίτησή τους από την πάλη για τη ριζική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού».

Η ΕΕ είναι μια ένωση «που δεν μπορεί να αλλάξει, να εκδημοκρατιστεί και να εξανθρωπιστεί, όπως ισχυρίζεται το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες. Καμιά δήθεν νέα διαπραγμάτευση, καμιά εναλλαγή στην κυβέρνηση κεντροαριστερών και κεντροδεξιών συνασπισμών, δήθεν "αριστερών" σε κάποια κράτη - μέλη, καμιά αλλαγή προέδρου στην Κομισιόν δεν μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά τον αντιδραστικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ» επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος τέλος στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος κατά τον 20ο αιώνα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε τα εξής:

«Η αντεπανάσταση και η ανατροπή του σοσιαλισμού δεν μπορούν να ακυρώσουν μια ιστορική πορεία που απέδειξε τα πλεονεκτήματα της νέας, της σοσιαλιστικής κοινωνίας, δεν σημαίνει το τέλος της ταξικής πάλης, των κοινωνικών εξεγέρσεων και επαναστάσεων. Η προσωρινή ήττα προσφέρει πείρα, τα λάθη που έγιναν δεν συμψηφίζονται με την εγκληματική ταξική φύση του καπιταλισμού στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο. Ο σοσιαλισμός έκανε ένα μεγάλο βήμα πίσω, ο καπιταλισμός όμως δεν έχει κανένα μέλλον. Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων επαναστάσεων, της ανίκητης πορείας του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

» Η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και σε άλλες χώρες δείχνει στους λαούς πως μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος στην καπιταλιστική κρίση, που αγκαλιάζει όλο και περισσότερες χώρες, στα αδιέξοδα του καπιταλισμού που "σφίγγουν τη θηλιά" όλο και περισσότερο γύρω από τα εργατικά λαϊκά στρώματα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από