1953. Ο Βαγγέλης Γκούφας σε διαγωνισμό διηγήματος απέσπασε το δεύτερο βραβείο (το πρώτο βραβείο στον Φρέντυ Γερμανό). Εκτός από χρηματικό έπαθλο πήρε και μια γαλόπουλα (ο διαγωνισμός ήταν για την Πρωτοχρονιά) και το διήγημα αφορούσε μια Μικρασιάτισσα.

1964. Γυρίζεται η περίφημη «Λόλα» σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου (στη φωτογραφία, οι Τζένη Καρέζη και Διονύσης Παπαγιαννόπουλος). Οι στίχοι του τραγουδιού «Ονειρο δεμένο» σε μουσική Ξαρχάκου ανήκουν στον Γκούφα.

1967. Ο Νίκος Κούνδουρος γυρίζει το «Vortex», σε σενάριο δικό του και του Γκούφα. Θα συνεργαστούν και στην ταινία «Μπορντέλο» το 1985 (εδώ συμμετοχή στο σενάριο είχε και ο Γιώργος Βέλτσος).

1973. Το «Αϊ γαρούφαλλό μου (Εις Μνημόσυνον)», σε μουσική του Αργύρη Κουνάδη, έχει στίχους Γκούφα και ερμηνεύθηκε από την Ελένη Βιτάλη στον δίσκο «Δεν περισσεύει υπομονή».

1983. Ο Βαγγέλης Γκούφας γράφει το σενάριο για το «Μινόρε της αυγής», τη μνημειώδη σειρά της ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Φώτη Μεσθεναίου (στη φωτογραφία οι Γιάννης Ζαβραδινός και Αντώνης Καφετζόπουλος). Ακολούθησε η «Αστροφεγγιά», επίσης σε σενάριο δικό του.