Επιδοτούμενο θέαμα προσέφερε η Μπάγερν στους 3.000 φιλάθλους της που την ακολούθησαν στο Λονδίνο για τον αγώνα με την Αρσεναλ.

Οπως και πέρυσι, το Αστέρι του Νότου έλιωσε τα Κανόνια της αγγλικής ομάδας και το σκορ 2-0 πρέπει να συμπεριληφθεί στην κατηγορία του στατιστικού λάθους όπως εξελίχθηκε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Ηταν γνωστό πως η Μπάγερν επιδότησε με 30 ευρώ κάθε εισιτήριο των φίλων της που την ακολούθησαν στη βρετανική πρωτεύουσα η οποία εξελίσσεται σε αγαπημένη της πόλη, λόγω των συνεχόμενων επιτυχιών της εκεί, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τροπαίου πέρυσι, στο Γουέμπλεϊ.

ΚΡΟΣ Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ. Το χθεσινό, «τρελό» παιχνίδι που είχε δύο χαμένα πέναλτι, μία κόκκινη κάρτα και μία τερατώδη στατιστική είχε την υπογραφή του Τόνι Κρος.
Ο 24χρονος που απειλεί να φύγει από τη Ζέμπενερ Στράσε αν η Μπάγερν δεν διπλασιάσει τις απολαβές του, όργωσε τον αγωνιστικό χώρο καλύπτοντας 11,3 χιλιόμετρα, είχε ποσοστό ακριβείας 93% στις 158 πάσες που επιχείρησε, πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, είχε ένα δοκάρι και δημιούργησε τη φάση από την οποία προήλθε ένα πέναλτι και η αποβολή του τερματοφύλακα της Αρσεναλ Βόιτσεχ Σέσνι. Η τελευταία φάση, στο 37′ έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στους Κανονιέρηδες που αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με δέκα παίκτες απέναντι σε μία αγριεμένη από το χαμένο πέναλτι του Αλάμπα, Μπάγερν.
Κι όμως, η Αρσεναλ θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα στο 8′ αν ο Οζίλ που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε από τον Μπόατενγκ δεν έστελνε την μπάλα πάνω στον Νόιερ, ο οποίος όπως δήλωσε αργότερα «ξέρω πώς χτυπάει τα πέναλτι ο Οζίλ». Φυσικό, αφού ήταν συμπαίκτες στη Σάλκε αλλά και στην εθνική.
«Κάναμε μεγάλα λάθη αλλά η ψυχολογία μας ήταν καταπληκτική. Το χαμένο μας πέναλτι σκότωσε τους φιλάθλους και τη θετική διάθεση. Οταν μείναμε με δέκα παίκτες υποφέραμε» δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ.
Ο Αλσατός έκανε τη μεγάλη έκπληξη δίνοντας θέση βασικού στον νεαρό γάλλο Γιάγια Σανογκό ο οποίος μέχρι χθες είχε αγωνιστεί μόλις 127 λεπτά σε όλη τη σεζόν. Προφανώς αυτή η απόφαση είχε σχέση με το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη ο βασικός επιθετικός του, Ολιβιέ Ζιρού, που ξενοκοιμήθηκε με γνωστό μοντέλο πριν από κρίσιμο αγώνα.

«Πιστεύω πως ο Σανογκό ήταν ένα από τα θετικά στοιχεία της βραδιάς. Εργάστηκε σκληρά και έδειξε ποιότητα. Στον επαναληπτικό δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Πέρυσι νικήσαμε στην Αλιάντς Αρένα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο».

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ. Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά των δύο ομάδων αρκεί να αναφέρουμε πως η Μπάγερν είχε κατοχή της μπάλας 73% και οι παίκτες της ολοκλήρωσαν 832 πάσες έναντι μόλις 173 των αντιπάλων τους.

Το δεύτερο γκολ στο 88′ με κεφαλιά του Μίλερ ήταν το επιστέγασμα της ανωτερότητας των Βαυαρών.

Κύριος όπως πάντα ο Γκουαρντιόλα, που σημειωτέον νίκησε για πρώτη φορά ως προπονητής στο Εμιρεϊτς, δήλωσε πως στο πρώτο 20λεπτο «η Αρσεναλ ήταν πολύ, πολύ καλύτερη από εμάς. Μετά την κόκκινη κάρτα όμως ήταν άλλο παιχνίδι».