Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια  της Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων ανακοίνωσε ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Μετά από πίεση των μελών και με ομόφωνη, τελικά απόφαση, κατεβαίνω υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Τα μέλη εκτίμησαν ότι μετά τους αγώνες, τις αποκαλύψεις, την αποκαθήλωση του καθεστώτος Ψωμιάδη και την εμπειρία του αντιπροέδρου περιφερειακής ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, δεν μπορεί να υπάρξει καμιά άλλη υποψηφιότητα απέναντι στον Μ. Τρεμόπουλο. Θα αγωνιστώ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και των πολιτών» δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν ελήφθη απόφαση.

Η πρόταση για αυτόνομη κάθοδο συγκέντρωσε σχετική πλειοψηφία, καθώς υπήρξαν «λευκά» που εμπόδισαν τη διαμόρφωση απόλυτης πλειοψηφίας. Το ζήτημα θα συζητηθεί και πάλι την ερχόμενη Τετάρτη.

Στη συνέλευση υπήρξαν και θετικές προσεγγίσεις στις προτάσεις συνεργασίας που έγιναν από τις παρατάξεις «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη και «Ανοιχτή Πόλη» του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη (ΣΥΡΙΖΑ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από