Ραντεβού για την Ελιά έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι του ΠαΣοΚ και των 58 την ώρα που όλα δείχνουν ότι έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό οι σχέσεις των δύο εταίρων στην πορεία προς τη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς.

Οι αντιπροσωπείες των δύο χώρων θα προσπαθήσουν να κλείσουν τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν προκειμένου η συμμαχία να οδηγηθεί στη Συνδιάσκεψη της Ελιάς, πιθανότατα στις 8 και 9 Μαρτίου στην Αθήνα.

Οι εκκρεμότητες αφορούν το όνομα και το σύμβολο της παράταξης, καθώς και τα κριτήρια βάσει των οποίων θα συγκροτηθεί το ευρωψηφοδέλτιο.

Την Παρασκευή η τριμελής επιτροπή του ΠαΣοΚ (Ρήγας, Καρύδης, Κατσικαρέλης) θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, της Δυναμικής Ελλάδας και των άλλων τεσσάρων πολιτικών κινήσεων που στηρίζουν το εγχείρημα.

Στόχος των επαφών αυτών είναι να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν οι όποιες διαφορές και να προχωρήσει άμεσα η προετοιμασία της Συνδιάσκεψης.

Στο μεταξύ χθες, αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ επισκέφθηκε τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη με αντικείμενο την επιτάχυνση της εφαρμογής του νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την εξασφάλιση της παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς τους πολίτες στο μεταβατικό διάστημα.

Τα στελέχη του ΠαΣοΚ ζήτησαν: Να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει επιτελική ομάδα υλοποίησης του νόμου στο υπουργείο. Να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την άμεση υλοποίηση του νόμου. Τα σχέδια των υπουργικών αποφάσεων συμφωνήθηκε να συζητηθούν και στη Βουλή. Και επίσης, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να καλυφθούν στο μεταβατικό διάστημα οι ανάγκες των πολιτών με αύξηση του πλαφόν συνταγογράφησης των συμβεβλημένων ιατρών και ανάλογα μέτρα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Οι κ.κ. Ρήγας, Κρεμαστινός, Κουκουλόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Πρωτόπαπας και Ζώτος επέμειναν ότι για την εφαρμογή της διάταξης του νόμου ουδείς γιατρός θα απολυθεί και αυτοί που δεν θα επιλέξουν να ενταχθούν στον νέο θεσμό ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, θα έχουν τη δυνατότητα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.