Επίθεση με γκλοπ από άνδρες της ρωσικής αστυνομίας στο Σότσι, δέχτηκαν την Τετάρτη τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot, την ώρα που πραγματοποιούσαν πολιτική διαμαρτυρία. Τα μέλη του συγκροτήματος πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το χώρο όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα.

Νωρίτερα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είχε αναφέρει ότι πιθανή πολιτική διαμαρτυρία του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot θα ήταν «εντελώς ανάρμοστη», αν πραγματοποιούνταν στο Ολυμπιακό Πάρκο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα οι Pussy Riot που βρίσκονται στο Σότσι να διαδηλώσουν μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς απάντησε: «Αν το κάνουν, θα είναι εντελώς ανάρμοστο».

Δύο μέλη του πανκ συγκροτήματος η Μαρία Αλιόχινα και η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα συνελήφθησαν χθες Τρίτη στο κέντρο του Σότσι και κρατήθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα στο πλαίσιο μιας έρευνας για μια κλοπή που φέρεται να σημειώθηκε στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον των δύο γυναικών.

«Κατάλαβα ότι αυτό (η σύλληψη) δεν είχε καμία σχέση με τη διαμαρτυρία κατά των Αγώνων», πρόσθεσε ο Άνταμς.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι φρουροί συνόδευσαν την ιταλίδα ακτιβίστρια Βλαντίμιρ Λουξούρια, που διαδηλώνει στο Σότσι υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, έξω από το Ολυμπιακό Πάρκο τη Δευτέρα.

Η Λουξούριο, μια τρανσέξουαλ ηθοποιός και πρώην μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου, είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι συνελήφθη από την αστυνομία την Κυριακή και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη επειδή παρακολουθούσε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Οι gay είναι OK» στα ρωσικά.