«Ναι, μπορούμε!».

Για να το πιστέψουν οι παίκτες της Αρσεναλ ότι έχουν τη δυνατότητα να νικήσουν απόψε το φαβορί του Τσάμπιονς Λιγκ, την Μπάγερν, το έχει πιστέψει πρώτος απ’ όλους ο προπονητής τους Αρσέν Βενγκέρ. Ή τουλάχιστον έτσι να φαίνεται.

«Μπορούμε να νικήσουμε, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το επίπεδο της απόδοσής μας. Το ποδόσφαιρο δεν είναι σκάκι, όταν αρχίζει το παιχνίδι, είναι θέμα σωστών αποφάσεων στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς ως προπονητές προετοιμάζουμε την ομάδα, αναλαμβάνουμε την ευθύνη, αλλά μην ξεχνάτε ότι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι εκεί έξω, στον αγωνιστικό χώρο, όχι στον πάγκο».

Αρσεναλ και Μπάγερν είχαν μονομαχήσει ξανά πέρυσι, στην ίδια φάση της διοργάνωσης, με τους Γερμανούς να φεύγουν νικητές με 3-1 από το Εμιρέιτς αλλά να γνωρίζουν την ήττα με 2-0 στη Βαυαρία.

Η νίκη στην Αλιάντς Αρένα κάνει αισιόδοξο τον αμυντικό της Αρσεναλ, Περ Μερτεσάκερ, πως μπορεί η ομάδα του να πετύχει το θαύμα.

«Με τον Γκουαρντιόλα η Μπάγερν έγινε καλύτερη. Για να προκριθούμε χρειαζόμαστε δύο τέλεια παιχνίδια. Το σημαντικό είναι να μην της δείξουμε υπερβολικό σεβασμό, όπως κάναμε πέρυσι στο Εμιρέιτς» υπογράμμισε ο Μερτεσάκερ.

Η Μπάγερν επιστρέφει στην πόλη στην οποία πριν από εννέα μήνες κατέκτησε το πέμπτο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ αισιόδοξη αλλά και επιφυλακτική.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Βαυαροί προτίμησαν να κάνουν την τελευταία τους προπόνηση πριν από το αποψινό παιχνίδι στις εγκαταστάσεις τους στη Ζέμπενερ Στράσε και στη συνέχεια πέταξαν για τη βρετανική πρωτεύουσα.

ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ. Δεκατρία χρόνια στη Μίλαν ως παίκτης και ως προπονητής, κατέκτησε μεταξύ άλλων τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Διηπειρωτικά και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο και ο Κάρλο Αντσελότι δικαιολογείται απόλυτα για τις συμβουλές που έδωσε στον άλλοτε παίκτη του στη Μίλαν και νυν προπονητή των Ροσονέρι, Κλάρενς Ζέεντορφ, για το πώς να νικήσει απόψε την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν με πρωτοβουλία του Ολλανδού που ζήτησε πληροφορίες για τους Κολτσονέρος. «Ναι, συναντήθηκα με τον Ζέεντορφ, είναι φίλος» παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην «Κοριέρε ντέλο Σπορτ» ο Αντσελότι.

Ο Ιταλός έπλεξε το εγκώμιο της Ατλέτικο λέγοντας πως παίζει όπως ο προπονητής της Ντιέγκο Σιμεόνε όταν ήταν παίκτης. «Είναι δυνατή, συμπαγής, σκληρή και έχει την ψυχολογία ενός μαχητή».