«Πολύ σύντομα θα έχουμε τη νέα συμφωνία με τη Gazprom, στην οποία θα υπάρχει συμφωνία για καλή μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, η οποία θα περάσει αμέσως στην αγορά», δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου στον Βήμα FM.

 Σημείωσε ότι το ποσοστό της μείωσης θα είναι ανταγωνιστικό «και με βάση την υπόλοιπη Ευρώπη και τους γείτονές μας» και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία (μετά τις συζητήσεις Σαμαρά- Πούτιν) και εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί, για να περάσει αμέσως η μείωση στην τιμή και για τους οικιακούς και για τους εταιρικούς πελάτες».

 Αναφορικά με τη μείωση του κόστους της ενέργειας για τις βιομηχανίες, ο υφυπουργός είπε ότι «ήδη, αρκετά πράγματα έχουν γίνει για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, της μέσης τάσης... Γίνονται συνεχείς προσπάθειες. Και τώρα αυτό που ήδη είχαμε συζητήσει μαζί τους και το είχαμε συμφωνήσει, ήταν η διακοψιμότητα- ένα σύστημα λειτουργίας υψηλής τάσης, για τις επιχειρήσεις. Πέρασε με νόμο, αλλά δεν το ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό που θα γίνει τώρα είναι να ισχύσει η διακοψιμότητα με σύστημα δημοπρασιών, εγκεκριμένο από την Επιτροπή για άλλες χώρες και μ' αυτόν τον τρόπο θα το πληρώνουν οι ηλεκτροπαραγωγοί και οι ενεργοβόρες βιομηχανίες μέσης και υψηλής τάσης θα επωφεληθούν σε υψηλό ποσοστό από αυτό. Συν το ότι επεξεργαζόμαστε άλλα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες δέκα ημέρες, από τα οποία, επίσης, θα ωφεληθούν ιδιαίτερα».

 Και τόνισε ότι «σε συνάντησή μου χθες με τη Χαλυβουργική, με τα μέτρα και το πρόγραμμα που συζητήσαμε και θα υλοποιηθούν, είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στη λειτουργία της εταιρείας, με βάση τα όσα θα γίνουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από