Ακόμη ένα σημαντικό δείγμα για την επερχόμενη ανάπτυξη της Ελλάδας αποτελεί η επιστροφή της πολυεθνικής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών expert, λίγα χρόνια μετά την αποχώρησή της λόγω κρίσης από τη χώρα μας. Από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα έχουν ανοίξει 14 καταστήματα της αλυσίδας.

Τα καταστήματα ανοίγουν και πάλι μετά την επιχειρηματική πρωτοβουλία δέκα πρώην ιδιοκτητών καταστημάτων expert, οι οποίοι έχοντας ενώσει τις δυνάμεις τους, ίδρυσαν την εταιρεία Εμποροβιομηχανική Α.Ε.Β.Ε.

Η νέα εταιρία ενσωματώθηκε στον Όμιλο expert στις αρχές της χρονιάς ως αντιπρόσωπος επίσημης δικαιόχρησης (licensing partner) για την Ελλάδα. Ετσι, από ο Ευρωπαϊκός Ομιλος επιστρέφει στη χώρα μας στο πλαίσιο της τροχιάς ανάπτυξής του σε όλη την Ευρώπη.

«Χαιρόμαστε που υποδεχόμαστε εκ νέου την Ελλάδα στον Όμιλό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της expert κ. Ντιάιτερ Μάθις.

Ο Ομιλος expert αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο για τη διάθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, information technology, τηλεπικοινωνιών, ψυχαγωγίας και οικιακών συσκευών. Έχει παρουσία σε 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με περισσότερα από 3.500 καταστήματα.

«Είμαστε ευτυχείς που επιστρέφουμε στους κόλπους της οικογένεια της expert και υπερήφανοι που μας παραχωρήθηκε το δικαίωμα χρήσης του σήματος και της επωνυμίας της τόσο γνωστής και δημοφιλής μάρκας expert για την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Γραμμένος, πρόεδρος της Εμποροβιομηχανικής Α.Ε.Β.Ε. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προσελκύσουμε και άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις κάτω από την ομπρέλα του ομίλου expert. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη».