Η πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τα Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων, που «διατηρεί το επίπεδο κάλυψης των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη και ανά τράπεζα», εγκρίθηκε χθες στο ΕcoFin, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου.

Η συμφωνία αυτή, είπε, αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της εμπιστοσύνης στους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ. Και προσέθεσε: «Εναρμονίζει το πλαίσιο λειτουργίας των Συστημάτων Εγγύησης Καταθέσεων ανά την Ευρωπαϊκή Ενωση και διασφαλίζει ένα ομοιόμορφο υψηλό επίπεδο εγγύησης καταθέσεων σε όλα τα κράτη-μέλη».

Στο χθεσινό Συμβούλιο Υπουργών συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ελληνική προεδρία πήρε εντολή να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιτύχει μια συμφωνία η οποία θα βασίζεται σε αμοιβαία συναίνεση.