Μπρα ντε φερ των δύο πιο ισχυρών επιθέσεων στο ποδόσφαιρο αποτελεί η αποψινή αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπαρτσελόνα στο Ετιχαντ για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Με μηχανές ικανές να κονιορτοποιήσουν οποιαδήποτε άμυνα μοιάζουν οι επιθέσεις των Πολιτών και των Μπλαουγκράνα που έχουν πετύχει 117 και 111 γκολ αντίστοιχα σε 40 αγώνες.

Με κινητήρια δύναμη τα πετροδολάρια των Αράβων και ποδοσφαιρική φιλοσοφία που μεταγγίστηκε από την Ισπανία, η Σίτι φιλοδοξεί να γίνει η νέα υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τα δύο πρώην στελέχη της Μπάρτσα, ο Τσίκι Μπεκιριστάιν και ο Φεράν Σοριάνο, που βρίσκονται πλέον σε κρίσιμα διοικητικά πόστα στους Πολίτες, και οι ισπανοί ποδοσφαιριστές Χάβι Γκαρθία, Νεγρέδο, Νάβας και Νταβίντ Σίλβα έχουν αναλάβει να ισπανοποιήσουν τη νοοτροπία της αραβικής Σίτι. Παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έχει δαπανήσει σε μεταγραφές τα τελευταία χρόνια, ο αγγλικός σύλλογος κάνει ντεμπούτο στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τη Σίτι η αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον γιατί οι Καταλανοί θεωρούνται την τελευταία εξαετία το μέτρο σύγκρισης για κάθε ομάδα που φιλοδοξεί να κατακτήσει την κορυφή.

«Είναι δυνατό τεστ, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις κάτι διαφορετικό στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάρτσα είναι μοναδική ομάδα και είναι σημαντικό να τη νικήσουμε στο γήπεδό μας. Πιθανόν είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η τακτική» δήλωσε ο προπονητής της Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι, που δεν παρέλειψε να ξύσει πληγές της Γιουνάιτεντ λέγοντας πως η ομάδα του είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη στο Μάντσεστερ.

Ο πτυχιούχος μηχανικός έπλεξε το εγκώμιο του Μέσι, αλλά σημείωσε πως «η Μπάρτσα δεν είναι μόνο ο Αργεντινός. Μπορεί να τον εξουδετερώσουμε και να κρίνουν άλλοι παίκτες το ματς». Υποσχέθηκε επίσης πως η ομάδα του θα διατηρήσει την προσωπικότητα και το στυλ της στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο ομόλογός του στην Μπάρτα Τάτα Μαρτίνο θεωρεί πως η ομάδα που θα κρατήσει λιγότερο την μπάλα θα είναι αυτή που θα υποφέρει περισσότερο. Βεβαίως, δεν έχει καμία διάθεση αυτή να είναι η Μπάρτσα. Αρκετοί, με πρώτον απ’ όλους τον Αρσέν Βενγκέρ, είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι Καταλανοί δεν είναι πια το ίδιο δυνατοί με το πρόσφατο παρελθόν.

Ο Αλσατός υπογράμμισε σε άρθρο του πως η Μπάρτσα δεν κυριαρχεί πια στην Ευρώπη και οι πιθανότητες πρόκρισης στο ματς με τη Σίτι είναι μοιρασμένες.

Τη δύναμη των Καταλανών αμφισβητεί και ο Χεσούς Νάβας και υπόσχεται εκπλήξεις. «Ισως δεν παίζουν το ίδιο καλά όπως πριν από τρία – τέσσερα χρόνια, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν κρατούν για πάντα οι κύκλοι στο ποδόσφαιρο».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση του Γιάγια Τουρέ με τους πρώην συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα και ιδιαίτερα τον Σέρχιο Μπούσκετς, του οποίου η παρουσία στο Καμπ Νου έκλεισε τον δρόμο του πρώην άσου του Ολυμπιακού στους Μπλαουγκράνα. «Σέβομαι ιδιαίτερα την Μπάρτσα και αν θέλουμε να γράψουμε ιστορία, πρέπει να την αποκλείσουμε» επισήμανε ο Ιβοριανός, ο οποίος μίλησε αρκετές φορές σε άπταιστα καταλανικά, κάτι που εκτίμησαν ιδιαίτερα οι ρεπόρτερ της Μπάρτσα.

n Στο άλλο αποψινό παιχνίδι η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Ο προπονητής της γερμανικής ομάδας Σάμι Χίπια εύχεται ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και η παρέα του να υποτιμήσουν τους παίκτες του. «Δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι οπαδοί της Παρί, μετά το παιχνίδι θα τα ξαναπούμε».