Να σταματήσει τα σενάρια περί παραίτησης ή αντικατάστασης του υποψηφίου περιφερειάρχη του κόμματος στην Πελοπόννησο κ. Οδυσσέα Βουδούρη επιχείρησε χθες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο η στήριξη στην υποψηφιότητα που έχει ανάψει φωτιές στην τοπική οργάνωση του κόμματος στην Πελοπόννησο δεν δόθηκε μέσω μιας δημόσιας εμφάνισης στο πλαίσιο της χθεσινής προεκλογικής συγκέντρωσης παρουσία του Αλ. Τσίπρα στο θέατρο Ακροπόλ. Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να δώσει στήριξη στον υποψήφιο στο… ημίφως, μακριά από τους προβολείς και τα φλας που έλουσαν με το φως τους υποψήφιους της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση στήριξης πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου του υποψηφίου και έλαβε τον χαρακτήρα επισημοποίησης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πολιτικών φορέων. Σε αυτή παραβρέθηκαν από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος και τα μέλη του στενού επιτελείου του κ.κ. Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Σκουρλέτης και Αλέκος Φλαμπουράρης. Από την πλευρά της Κοινωνίας Πρώτα ήταν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές κ.κ. Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης και τα στελέχη κυρία Μαρία Δημητροπούλου και Στέλιος Στυλιανίδης.

Η συνάντηση είχε ως στόχο όχι μόνο να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα Βουδούρη κόντρα στα σχεδόν καθολικής αντίδρασης αποτελέσματα των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να επισημοποιήσει τη συνεργασία με τον πολιτικό φορέα Κοινωνία Πρώτα.

Στην κατεύθυνση αυτή υπήρξε και ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν επισημαίνεται πως «οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα συγκρότησηςενός πλατιού μετώπου για την ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, την ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας, καθώς και στη διεύρυνση της συνεργασίας τους σε πρώτη φάση μέσα από τα κινήματα πολιτών και με προσανατολισμό στα προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες».

Ωστόσο, η πρόσφατη συνεδρίαση της πλειοψηφίας όπου επιχειρήθηκε, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, σχεδόν εκφοβισμός των μελών της Ανάσας που επιμένουν στο θέμα, αλλά και τα οριακά θετικά αποτελέσματα –για Οδ. Βουδούρη –των Νομαρχιακών Συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε Λακωνία και Αργολίδα, υπενθυμίζουν σε όλους πως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

Ιδιαίτερα στην Αργολίδα είναι χαρακτηριστικό πως όλες οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ψηφίσει κατά της υποψηφιότητας Βουδούρη –γεγονός που υπερβαίνει τις δυνάμεις της μειοψηφίας –ενώ παρ’ όλα αυτά η Νομαρχιακή Συνέλευση ψήφισε οριακά υπέρ.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως επιχείρησε ρελάνς στην Αθήνα, μέσω της χθεσινής συγκέντρωσης στο Ακροπόλ. Η συγκέντρωση στο θέατρο, η οποία ικανοποίησε ιδιαίτερα τον τραυματισμένο εγωισμό της Κουμουνδούρου από την όχι και τόσο ενθουσιώδη προσέλευση του κόσμου σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, προκάλεσε ενθουσιασμό και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Τόσο που δήλωσε συγκινημένος ότι τόσα χαμόγελα και ενθουσιασμό έχει να δει από το… 2012!

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε την ανάγκη για ενότητα και «κοιτώντας» προς το εσωτερικό του κόμματος ζήτησε «να μην υποκύπτουμε στην τόσο γοητευτική για εμάς εσωστρέφεια».

Παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη για τερτίπια σε σχέση με τις εκλογές, ενώ τόνισε πως «με τις εκλογές κλείνει ο κύκλος των φαύλων, κλείνει ο κύκλος του Αντώνη Σαμαρά, κλείνει ο κύκλος όσων φαύλων υπηρετούν τη φαυλότητα».

Και τόνισε πως «δεν θέλουμε να πάρουμε τις τύχες της χώρας από φιλοδοξία. Είναι χρέος μας να πάρουμε τις τύχες της χώρας».

ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΚΕ. Παράλληλα έκανε «άνοιγμα» προς το ΚΚΕ στέλνοντας στον Περισσό, το μήνυμα πως στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου χρειαστεί θα στηρίξει τους υποψήφιους του ΚΚΕ

Νωρίτερα είχαν μιλήσει η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής κ. Ρένα Δούρου, ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κ. Θοδωρής Δρίτσας.

οΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. Η κυρία Δούρου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης του Μαΐου, τόνισε πως σε αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα πως «εμείς είμαστε καθαροί απέναντι στη διαπλοκή, γι’ αυτό θα δεχτούμε και πολλές επιθέσεις από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ».

Ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιτέθηκε στους συνυποψηφίους του δημάρχους Αρη Σπηλιωτόπουλο, Νικήτα Κακλαμάνη και Γιώργο Καμίνη, ενώ κι αυτός υπογράμμισε πως «εμείς δεν είμαστε ίδιοι με τους άλλους».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας υπογράμμισε ιδιαίτερα πως η υποψηφιότητά του πέρασε από τις τοπικές οργανώσεις και μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες θα δώσει τη μάχη για το Μεγάλο Λιμάνι.

Ο «πονοκέφαλος» δεν πέρασε

Ο πονοκέφαλος «Βουδούρη» αναμένεται να επανέλθει εκ νέου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μεθαύριο Πέμπτη, τόσο από τη μειοψηφία όσο και από στελέχη της πλειοψηφίας τα οποία και ανέδειξαν το θέμα Καρυπίδη – Βουδούρη

«Δημοψηφισματικός χαρακτήρας»

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του προσπάθησε να ανεβάσει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οπως είπε, οι κάλπες για δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές έχουν «δημοψηφισματικό χαρακτήρα»

Ηχηρή απουσία της νεολαίας

Ασφυκτικά γεμάτα με εξηντάρηδες ήταν χθες τόσο το θέατρο Ακροπόλ όσο και η οδός Ιπποκράτους απέξω. Πολλοί διαμαρτύρονταν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε κάπου με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Οι μεγάλοι απόντες ωστόσο δεν ήταν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η νεολαία του. Ούτε ένα σύνθημα, ούτε ατμόσφαιρα, καμία νότα από νιάτα στην πλατεία του Ακροπόλ παρά τον 33άρη υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων. Ούτε ένας δεν έμεινε να ακούσει το τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν για τον Τομ Τζόουνς που έκλεισε την εκδήλωση…