Επτά χρόνια μετά την έναρξη της ποινικής διερεύνησης για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκοστολογημένο φέρεται να κατέληξε σε ασφαλιστικά ταμεία, ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας Σοφοκλής Λογοθέτης εισηγήθηκε χθες την ενοχή όσων ενεπλάκησαν στη διαδρομή του ομολόγου.

Επειτα από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία ο εισαγγελέας, απευθυνόμενος προς τους δικαστές, ζήτησε να κριθούν ένοχοι ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης (φωτογραφία λίγο πριν από την κατάθεσή του στο Εφετείο τον Ιούνιο του 2007) και η διευθύντρια του Ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, όπως και οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις για απάτη από κοινού.

Επίσης, πρότεινε την ενοχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος των στελεχών της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις (Γιώργου Αποστολιδη και Θεόδωρου Πρινιωτάκη – ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει) και του υπευθύνου της ΝΑΜ Γιώργου Παπαμαρκάκη. Αγορεύοντας ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των στελεχών της JPMorgan Χ. Αδαμόπουλου και Αβραάμ Σαββίδη, του στελέχους της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγου για άμεση και απλή συνέργεια στην απάτη.

Αντίθετα, ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων από το αδίκημα της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης, όπως και την πλήρη αθώωση του άλλοτε ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.