Ραντεβού για τις 28 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο όρισαν η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί – μια εξωθεσμική συνάντηση που οργανώθηκε υπό καθεστώς μεγάλης μυστικότητας αλλά την αποκαλύπτει τη Δευτέρα η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

H συνάντηση προετοιμάστηκε υπό άκρα μυστικότητα από τους συνεργάτες των δυο πολιτικών για να αποφευχθούν «δυσάρεστες ερμηνείες», την ώρα που ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να προσεγγίζει τις οικονομικές θέσεις που προωθεί το Βερολίνο, σχολιάζει η Parisien.

Μέρκελ και Σαρκοζί επρόκειτο να συναντηθούν εντός του 2013, αλλά εν τέλει το ραντεβού μετατέθηκε για το διάστημα μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η είδηση για το ραντεβού με τη γερμανίδα καγκελάριο ακολουθεί μια σειρά δημοσιευμάτων το τελευταίο διάστημα που θέλουν τον Σαρκοζί να επαναδραστηριοποιείται και επιστρέφει δυναμικά στην γαλλική πολιτική σκηνή, παρότι είχε δηλώσει ότι θα αποσυρθεί μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Πρόσφατα η σύζυγος του Ζακ Σιράκ, Μπερναντέτ, έχει δηλώσει εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Σαρκοζί ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές του 2017.