Το ενδιαφέρον των πολιτών δείχνουν να συγκεντρώνουν οι επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα δύο δημοσκοπήσεων το ποσοστό των ψηφοφόρων που δηλώνει ότι σκέφτεται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα είναι αρκετά υψηλό.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της MRB πάνω από οκτώ στους δέκα εκλογείς (ποσοστό 81,9%) δηλώνουν πως δεν θεωρούν πιθανό να μην ψηφίσουν στις εκλογές, ενώ σε αντίστοιχο ερώτημα για τη δημοσκόπηση της Metron Analysis το ποσοστό αυτών που εμφανίζονται πρόθυμοι να φτάσουν στην κάλπη φτάνει το 87%.

Σχολιάζοντας το δικαίωμα ψήφου στους νόμιμους μετανάστες που δόθηκε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, οι πολίτες δείχνουν (σύμφωνα με τη Metron Analysis) διχασμένοι καθώς το 48% χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή αρνητική και το 47% θετική.

Ωστόσο, μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το δικαίωμα αυτό, το 52% των πολιτών υποστηρίζει πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να ψηφίζουν και το 41% ότι πρέπει να απαγορευτεί η συμμετοχή τους. Στο μεταξύ, υπέρμαχοι της καθιέρωσης σταυρού στις ευρωεκλογές εμφανίζονται, βάσει της ίδιας έρευνας, οι πολίτες με ποσοστό 78%.