«Ο κόσμος μπορεί να παραπλανηθεί όταν το θέμα συζητιέται δημόσια, καθώς τα γεγονότα μπορεί πολύ εύκολα να παραποιηθούν» ήταν η απάντηση του Βρετανικού Μουσείου στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα που άνοιξε πριν από εννέα ημέρες ο Τζορτζ Κλούνι.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου, όταν ρωτήθηκε από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε: «Ο Τζορτζ Κλούνι, όπως και ο κάθε άνθρωπος, έχει δικαίωμα της δικής του άποψης για το θέμα. Αλλά υπάρχει ένας εξαιρετικά περίπλοκος διάλογος γύρω από αυτό».

Η Επιτροπή για την Επανένωση

«Η παρέμβαση του κ. Τζόρτζ Κλούνι είναι ευπρόσδεκτη κυρίως για δύο λόγους. Κατ’ αρχάς γιατί θεωρείται από το ευρύ κοινό καλλιτέχνης υψηλής νοημοσύνης και ευαισθησίας, που δεν φοβάται να πάρει θέση αρχής σε θέματα που προκαλούν σοβαρή ανησυχία. Ετσι σε αυτή την περίπτωση βρισκόμαστε σε ευχάριστη θέση, διότι είναι έτοιμος να υποστηρίξει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Δεύτερον, όπως έχουμε διαπιστώσει, όταν η κοινή γνώμη ενημερώνεται για το θέμα, τότε μια μεγάλη μερίδα της, υποστηρίζει την επανένωση των γλυπτών».

Αυτό επισήμανε, με τη σειρά του, ο επικεφαλής της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα Εντι Ο ‘Χάρα όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του αμερικανού ηθοποιού σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.