Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για το φορολογικό και το υψηλό κόστος παραγωγής πραγματοποιούν τη Δευτέρα προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες στα μπλόκα των Πράσινων Φαναριών, Βασιλικών και των Μουδανιών.

Επίσης, οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί πορείες διαμαρτυρίες στο κέντρο των περιοχών τους, με στόχο να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας έχουν κανονίσει να συναντηθούν το απόγευμα με βουλευτές όλων των κομμάτων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να συζητήσουν το τι μπορεί να γίνει και να ανατραπεί η «λαθεμένη πολιτική που πάει να εφαρμοστεί», όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας». Στη σύσκεψη αυτή πρόκειται να συμμετέχουν και αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων.

Στην Πέλλα, οι αγρότες θα πραγματοποιούν συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, σύμφωνα με τον Χρήστο Καμτσή, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Οι σερραίοι αγρότες της Μαυροθάλασσας μετέβησαν στο μπλόκο της Δράμας, προκειμένου να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στη σημερινή κινητοποίηση. Μερίδα άλλων αγροτών στις Σέρρες δεν αποκλείεται να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από τις πλατείες των χωριών, όπου τα έχουν παρατεταγμένα και να συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη, προκειμένου να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι μπλόκα έχουν στηθεί και στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον δήμο Καβάλας.

Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Αγρότες της Βοιωτίας μαζί με συναδέλφους τους από την ευρύτερη περιοχή πρόκειται την Τρίτη να κλείσουν τον δρόμο συμβολικά στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Κάστρο και Ανθήλη, επί της εθνικής οδού Αθηνλων-Λαμίας. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 2:30 το μεσημέρι, σύμφωνα με τον αγρότη Γιάννη Βάγκο, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.