Εύσημα στην Ελλάδα για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων έδωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, o οποίος σε συνέντευξή του στη δευτεριάτικη έκδοση της Süddeutsche Zeitung είπε πως θεωρεί «λογικό οι Ελληνες να μην μπορούν ακόμα να νιώσουν τις προόδους που έχουν γίνει».

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας.

Στην παρατήρηση του γερμανού δημοσιογράφου ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόνο το 53% των μεταρρυθμίσεων ο Ρέγκλινγκ διευκρινίζει ότι ο ρυθμός υλοποίησης είναι καλύτερος από ποτέ.

«Στην αρχή οι Έλληνες δεν έκαναν τίποτα. Στο μεταξύ κάνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις από οποιοδήποτε άλλο κράτος από τα 36 του ΟΟΣΑ. Δεν έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε στην οικονομική ιστορία να μην έχουν οδηγήσει τέτοιες μεταρρυθμίσεις στην ανάπτυξη. Αλλά φυσικά θα πρέπει να συνεχιστούν, όπως έχει αποφασιστεί», επισήμανε.

Όπως τόνισε, θεωρεί λογικό το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να νιώσουν ακόμη τις προόδους που έχουν γίνει.

«Η αγορά εργασίας βελτιώνεται πάντα στο τέλος μιας τέτοιας διαδικασίας. Γι' αυτό εγώ βλέπω πάντα την ανταγωνιστικότητα, που έχει βελτιωθεί στην Ελλάδα πολύ σημαντικά. Αλλά και τα δημοσιονομικά ελλείμματα έχουν μειωθεί δραστικά από το 15% στο 2%», σημείωσε.

Όπως αναμετέδωσε η Deutche Welle, ο Κλάους Ρέγκλινγκ έδειξε μάλιστα πεπεισμένος ότι στα τεστ αντοχής των τραπεζών που κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οι χώρες σε πρόγραμμα δεν θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.

«Οι τράπεζες στις χώρες αυτές βρίσκονται σε καλή κατάσταση, δεν περιμένω μεγάλες εκπλήξεις από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστούμε πολλά κεφάλαια κυρίως στις πέντε χώρες που προανέφερα, οι 5 αυτές χώρες είναι πρωταθλητές κόσμου στις μεταρρυθμίσεις, ήδη επιστρέφουν στην αύξηση των εξαγωγών και την ανάπτυξη, αλλά οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από