Ο συντονισμός των πολιτικών για την αντιμετώπιση των πρόσφατων αναταραχών σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές θα είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας της ομάδας G20.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών της ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη θα συναντηθούν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το διήμερο 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται τα θέματα της τιμής των ομολόγων, η νομισματική πολιτική, τα χρηματιστήρια στις αναπτυσσόμενες χώρες που έχουν υποστεί απώλειες τους τελευταίους μήνες, καθώς επίσης το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της αμερικανικής Federal Reserve και οι διεθνείς ανησυχίες για τη ραγδαία επιβράδυνση στην οικονομία της Κίνας που τρομάζει τους επενδυτές.
Η G20 θα συζητήσει πώς θα προχωρήσει το θέμα με τις μεταρρυθμίσεις των ποσοστώσεων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά την απόρριψη από το αμερικανικό Κογκρέσο του νομοσχεδίου δαπανών.

Την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο του G20 η γενική γραμματέας του υπουργού Οικονομικών Χριστίνα Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν θα μεταβεί στη σύνοδο, καθώς θα βρίσκεται στην Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από