Οι παίκτες της Αρσεναλ ανυπομονούν να αντιμετωπίσουν τη Λίβερπουλ την Κυριακή, στη φάση των 16 του αγγλικού Κυπέλλου, προκειμένου να πάρουν εκδίκηση για τη βαριά ήττα στο πρωτάθλημα, το περασμένο Σάββατο.

Η Λίβερπουλ, μετέτρεψε σε πάρτι το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, συντρίβοντας την ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ με 5-1.

«Η βασική αιτία ήταν ότι δεχτήκαμε τέσσερα γκολ στα πρώτα είκοσι λεπτά. Δεν λειτούργησε τίποτα στην άμυνα μας. Αντίθετα, στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η άμυνα μας επανήλθε στη συνηθισμένη σταθερότητα της», είπε ο Αρσεν Βενγκέρ.

«Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που θα θέλαμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την περίοδο. Αν κάνουμε αυτά που πρέπει τότε θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε ρεβάνς. Ετσι κι αλλιώς, έχουμε αρκετούς στόχους αυτή τη χρονιά και ένας από αυτούς είναι και το Κύπελλο».

Η Αρσεναλ κατέκτησε για τελευταία φορά το Κυπελλο το 2005. Στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ τρεις φορές σε τελικό. Νίκησε το 1950 και το 1971 και ηττήθηκε το 2001. Σε ότι αφορά τον αγώνα της Κυριακής, ο αλσατός τεχνικός περιμένει την επιστροφή του Φλαμινί (ήταν τιμωρημένος), ενώ θα απουσιάσει κατά πάσα πιθανότητα ο Καθόρλα (ασθενής).

Στη Λίβερπουλ το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό. Η εκτός έδρας νίκη επί της Φούλαμ (3-2) το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, τόνωσε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση των παικτών του Μπρένταν Ρότζερς.

«Ακόμα είναι νωρίς για να πούμε κάτι. Η σεζόν έχει ακόμα πολλά παιχνίδια και δεν πρόκειται να παρασυρθούμε», είπε ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος επιμένει ότι ο βασικός στόχος είναι η τετράδα και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα βασικά στοιχεία που έχουν δώσει δύναμη στη Λίβερπουλ, είναι η θεαματική βελτίωση των Στέρλινγκ και Χέντερσον, η εξαιρετική απόδοση του Κουτίνιο, αλλά και το γεγονός ότι ο Στάριτζ σκοράρει, στην περίπτωση που δεν το κάνει ο Σουάρες. Το μοναδικό πρόβλημα, εντοπίζεται στο κέντρο της άμυνας όπου Μάρτιν Σκρτελ και Κόλο Τουρέ, συναγωνίζονται στα λάθη. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι από τα λάθη του Σκρτελ χάθηκαν τρεις βαθμοί στο εκτός έδρας ματς με τη Χαλ και το παιδικό λάθος του Τουρέ στο ματς με τη Γουεστ Μπρομ στοίχησε άλλους δύο. Θυμίζουμε, ότι και την Τετάρτη, το πρώτο γκολ της Φούλαμ ήταν αυτογκόλ του Τουρέ και το δεύτερο προήλθε από λάθος του Σκρτελ.