Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται μετά τη συνάντηση και ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, ο οποίος επισημαίνει ότι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες μία συστηματική συζήτηση για να εντοπιστούν –αν υπάρχουν –ενδεχόμενα προβλήματα. Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη θα πρέπει να αποδειχθεί η πολιτική βούληση ότι η παράταξη θα είναι το όπλο του χώρου για να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών προκειμένου να ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

Επίσης ο Νίκος Μπίστης θεωρεί ότι η συνάντηση πήγε καλά και ότι έχουν διανυθεί τα 4/5 του δρόμου και απομένει μόνο το 1/5, που θα λυθεί τις επόμενες ημέρες. «Ο χρόνος μάς πιέζει ασφυκτικά όλους και περισσότερο μας πιέζει ο κόσμος της Κεντροαριστεράς, που θέλει να φύγουμε με ενότητα μπροστά» τονίζει.

Ομοίως ο Χρήστος Δερβένης είπε στον Βήμα FM ότι από τη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο «φύγαμε όλοι ευχαριστημένοι διότι απαντήθηκαν όλα εκείνα τα ερωτήματα που είχαμε ως 58».

Θετική ανακοίνωση εξέδωσε και η πολιτική κίνηση Πολιτεία 2012 που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση στο ΥΠΕΞ από τον Γιάννη Τούντα, χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση που έγινε ιδιαίτερα εποικοδομητική. «Ολοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για τα κριτήρια συγκρότησης ενός ενιαίου ενωτικού, ανανεωτικού, αξιοκρατικού και αντιπροσωπευτικού ευρωψηφοδελτίου με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση» τονίζεται. Ο κ. Τούντας σημείωσε δε την ανάγκη να αποτελέσει η συμπαράταξη για τις ευρωεκλογές ένα πρώτο βήμα για πολιτική ενοποίηση του χώρου.

Αύριο το ΙΣΤΑΜΕ και ο τομέας Υγείας του ΠαΣοΚ πραγματοποιούν ημερίδα με θέμα Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υγεία και Κοινωνικό Κράτος στην οποία ο κ. Βενιζέλος ως κεντρικός ομιλητής αναμένεται να αναφερθεί και στις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς και σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης.