Οταν ο Ρούπερτ Μέρντοκ κάθησε απέναντι από τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2011, προκειμένου να λογοδοτήσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνημάτων κορυφαίων προσωπικοτήτων της Βρετανίας από στελέχη της εφημερίδας του «News of the World», η Γούεντι Ντενγκ ήταν στο πλευρό του. Είχε να παίξει τον ρόλο της πιστής συζύγου που έδινε κουράγιο στον 80χρονο σύντροφό της. Η ερμηνεία της κορυφώθηκε όταν, «θυσιάζοντας» το Chanel ταγέρ της, σκούπισε από το πρόσωπο του Μέρντοκ την πίτα που εκτόξευσε εναντίον του την ώρα της κατάθεσης ο κωμικός Τζόνι Μάρμπλες.

Οταν ωστόσο έσβησαν οι προβολείς των τηλεοπτικών συνεργείων και το ζευγάρι έμεινε μόνο του, η Ντενγκ πέταξε τη μάσκα της και έδειξε τον πραγματικό κακό εαυτό της. Ηταν επιθετική απέναντι στον σύζυγό της και του ασκούσε δριμεία κριτική σε ό,τι και αν έκανε. Οπως υποστηρίζει περιοδικό «Vanity Fair», την περίοδο εκείνη οι Μέρντοκ περνούσαν σοβαρή κρίση και ο γάμος τους είχε αρχίσει να διαλύεται. Ισως γιατί η κυρία του κυρίου είχε αποκτήσει πολλούς «φίλους» πίσω από την πλάτη του επίσημου συντρόφου της, όπως ο Ερικ Σμιντ, πρόεδρος του ΔΣ της Google.

«Κολλητός» της όμως ήταν ο Τόνι Μπλερ που την επισκεπτόταν όπου και αν βρισκόταν εκείνη, σε Αμερική και Λονδίνο, χωρίς βέβαια να είναι παρών ο μεγιστάνας των Μέσων. Και μάλλον δεν ήθελε απλώς να φέρει δώρα στο βαφτιστήρι του, μια και είναι ο νονός της Γκρέις, της 12χρονης σήμερα κόρης του ζευγαριού. Οι πρώτες φήμες για τη σχέση της Ντενγκ με τον πρώην βρετανό πρωθυπουργό είχαν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πέρυσι, λίγο μετά το διαζύγιο των Μέρντοκ, αλλά είχαν επίσημα διαψευστεί.

Βέβαια, τα αποσπάσματα από το προσωπικό ημερολόγιο της πρώην βολεϊμπολίστριας που δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό δείχνουν άλλα. Σαν ερωτοχτυπημένο κοριτσόπουλο έγραφε για τον Μπλερ πως «είναι τόσο γοητευτικός και τα ρούχα του τόσο όμορφα. Εχει τόσο ωραίο σώμα και πραγματικά πολύ όμορφα πόδια. Και κώλο… Είναι λεπτός, ψηλός, με ωραίο δέρμα και σπινθιροβόλα μπλε μάτια. Τα αγαπώ τα μάτια του, όπως αγαπώ και την πυγμή του όταν ανεβαίνει στο βήμα».

Η αλήθεια είναι πως σε όλη της τη ζωή η Ντενγκ συνήθιζε να χρησιμοποιεί τους άνδρες για να επιβιώνει ή να πετυχαίνει τους διάφορους στόχους της. Οταν ήταν 19 χρονών, φοιτήτρια Ιατρικής στην περιοχή Γκουανγκζού της Κίνας, γνώρισε τον Αμερικανό –50 χρονών τότε –Τζέικ Τζέρι που εργαζόταν ως μάνατζερ σε εργοστάσιο της περιοχής και τη σύζυγό του. Το ζευγάρι τη βοήθησε να κάνει αίτηση σε αμερικανικό πανεπιστήμιο και μόλις έγινε δεκτή την πήρε μαζί του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη φιλοξένησε για έναν χρόνο στο σπίτι του στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο στην Καλιφόρνια.

Μάλλον η κυρία Τσέρι θα μετάνιωσε για τη μεγαλοκαρδία της, αφού πριν να συμπληρωθούν δύο χρόνια από τη μετακίνησή της στην Αμερική μαζί με την Ντενγκ, ο σύζυγός της την εγκατέλειψε για να παντρευτεί την 21χρονη τότε φοιτήτρια. Μόλις βέβαια η Γουέντι πήρε την πράσινη κάρτα, τον εγκατέλειψε αφού είχε ερωτευτεί έναν συνομήλικό της, που ευτύχησε για λίγους μόνο μήνες στο πλευρό της.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ μπήκε στη ζωή της το 1997, όταν εκείνη έκανε την πρακτική της στον τηλεοπτικό σταθμό Star TV, ιδιοκτησίας του. Στην αρχή το έπαιζε δύσκολη στο φλερτ του, αλλά μόλις της έταξε γάμο και εγκατέλειψε για χάρη της την επί 32 χρόνια σύζυγό του Αννα οι αντιρρήσεις της κάμφθηκαν. Μόλις «έδεσε» τον νέο της αγαπημένο, μετακόμισε μαζί του σε ένα διαμέρισμα αξίας 32 εκατομμυρίων ευρώ στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν. Για να κρύψει τη διαφορά 37 χρόνων που είχε με τον μεγιστάνα του Τύπου, επιχείρησε να κάνει ένα λίφτινγκ στην εικόνα του ντύνοντάς τον με πιο νεανικά ρούχα, βάφοντάς του τα μαλλιά και δημιουργώντας δίπλα του μια «αυλή» από σημαντικούς ανθρώπους της σόουμπιζ όπως ο Μπόνο και ο Μπάρι Ντίλερ, συνιδρυτής του δικτύου Fox.

Αφού απέκτησε μαζί του και δύο παιδιά, άρχισε να ανακατεύεται με τις επενδύσεις του ομίλου του στην Κίνα και αναμειγνύεται με διαφορετικά πρότζεκτ στον χώρο της μόδας, του κινηματογράφου και των τεχνών. Μια φίλη της δήλωσε στο «Vanity Fair» πως η Γουέντι είχε πάθη εμμονή με το κοινωνικό της στάτους και προσπαθούσε παντοίοις τρόποις να αποκτήσει το lifestyle μιας δισεκατομμυριούχου. Ισως να ήθελε να σβήσει τις αναμνήσεις από τα φτωχικά παιδικά της χρόνια στην γενέτειρά της Κίνα ή απλά να μετουσιώσει σε πράξη το όνομά της που στα κινεζικά σημαίνει «Πολιτιστική επανάσταση».