Τη σφραγίδα «τρομοκρατίας που σχετίζεται με τη Βόρειο Ιρλανδία» διακρίνει η Ντάουνινγκ Στριτ πίσω από την αποστολή συνολικά επτά δεμάτων με εκρηκτικές ουσίες που έχουν σταλεί σε στρατολογικά κέντρα των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέσσερα παγιδευμένα δέματα εστάλησαν την Πέμπτη σε στρατολογικά κέντρα στην Οξφόρδη, το Κεντ, το Σλάου και το Μπράιτον, λίγες ημέρες αφότου είχαν αποσταλεί τρεις επιστολές-βόμβα σε ισάριθμα στρατολογικά γραφεία στο Χαμσάιρ, το Κεντ και το Μπερκσάιρ.

Μονάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών εστάλησαν στα στρατολογικά κέντρα και οι γύρω δρόμοι αποκλείστηκαν προληπτικά.

Η επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Combra συνήλθε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον προκειμένου να εξετάσει τα δεδομένα.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι εξετάζεται σύνδεση «με την τρομοκρατία στη Βόρειο Ιρλανδία» και ότι έχουν δοθεί οδηγίες προς το προσωπικό των βάσεων και των ταχυδρομείων να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή.

Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA) έχει εγκαταλείψει τον ένοπλο αγώνα για το τέλος της βρετανικής κυριαρχίας στη Βόρειο Ιρλανδία και την ένωση με την Ιρλανδία το 1998.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Κάμερον δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «τρομοκράτες» εξακολουθούν να σχεδιάζουν επιθέσεις με πρόθεση να αφαιρέσουν ζωές, μεταδίδει το Reuters.