Ο μεσοεπιθετικός του Ατρομήτου Παναγιώτης Μπάλλας ξέσπασε σε κλάματα μετά τη λήξη του αγώνα και ο γκολκίπερ Μιχάλης Σηφάκης προσπάθησε να τον παρηγορήσει. Τι έγινε χθες στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου; Ο Μπάλλας μπήκε αλλαγή στο 51′ και πέντε λεπτά αργότερα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του από κεφαλιά του Μανωλά μέσα στην περιοχή. Χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Ντομίνγκες, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου με δεύτερη ισοπαλία: 1-1 (το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο με 0-0).

Η ομάδα του Μίτσελ στον δρόμο προς τον τελικό θα αντιμετωπίσει, εκτός σοβαρού απροόπτου, τον ΠΑΟΚ (είχε νικήσει 3-0 στο πρώτο παιχνίδι τον Απόλλωνα Σμύρνης).

Ο Ατρόμητος αποδείχτηκε σκληρό καρύδι για τους Πειραιώτες. Παρά τις απουσίες των Παπαδόπουλου, Ιγκλέσιας (τιμωρημένοι), Φυτανίδη (τραυματίας) οι γηπεδούχοι στάθηκαν σαν ίσοι προς ίσους απέναντι στους νταμπλούχους.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου προηγήθηκε στο σκορ στο 42′ από στημένη φάση. Σε φάουλ του Ούμπιδες και λανθασμένη έξοδο του Μέγερι, ο προωθημένος Στάθης Ταυλαρίδης (βρέθηκε σε θέση οφσάιντ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες και στάθηκε άτυχος στις περιπτώσεις που η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι από προσπάθειες των Ολαϊτάν (15′), Μανιάτη (39′).

Ο Μίτσελ χαρακτήρισε μεγάλη νίκη την πρόκριση του Ολυμπιακού απέναντι σε πολύ δυνατό αντίπαλο, όπως ήταν ο Ατρόμητος. «Η πρόκρισή μας ήταν δίκαιη. Ο Ατρόμητος είναι σκληρός αντίπαλος και παλεύει μέχρι το τέλος. Στο πρώτο παιχνίδι ο Σηφάκης ήταν καταπληκτικός όπως και στον αγώνα ρεβάνς. Γενικά έμεινα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου. Κάποιοι άγγιξαν την τελειότητα, όπως ο Ολαϊτάν. Ο Εντινγκά τα πήγε πολύ καλά. Στην άμυνα δεν κάναμε λάθη. Προτιμώ να παίζουμε σε τέτοιο υψηλό επίπεδο και θεωρώ την πρόκριση μεγάλη νίκη».

Πικραμένος ήταν ο τεχνικός του Ατρομήτου ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, γιατί όπως τόνισε κατέθεσαν τη ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιώργος Παράσχος στήριξε τον Μπάλλα λέγοντας ότι «το παιδί έβαλε τα κλάματα γιατί μόλις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έγινε πέναλτι. Θα δούμε στην τηλεόραση αν ήταν ή όχι».

Οι οπαδοί του Ατρομήτου τα είχαν με τη διαιτησία και μετά τη λήξη του αγώνα πέταξαν πλαστικά μπουκάλια στο τερέν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Νάστος (76′ Μπρίτο), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος (86′ Γεωργίου), Γκαρσία, Ούμπιδες, Καραμάνος (51′ λόγω τραυματισμού Μπάλλας), Φάμπιο, Ναπολεόνι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (75′ Σάμαρης), Πέρες (91′ Μασάντο), Ντομίνγκες (84′ Σαβιόλα), Ολαϊτάν.