Με δεδομένο τον γαλάζιο εμφύλιο και την εικόνα  πολυδιάσπασης που εμφανίζει ο συντηρητικός χώρος, δεν αποκλείεται η μεγάλη μάχη για τη ΝΔ στην Αθήνα να δοθεί στον πρώτο γύρο των εκλογών. Και αυτό επειδή θολώνει το τοπίο σε ένα δήμο όπου η ΝΔ διαχρονικά προετοιμαζόταν μόνο για την αναμέτρηση του δεύτερου γύρου, εάν δεν τελείωνε τον αγώνα από τον πρώτο.
Η τελευταία δημοσκοπική καταγραφή δυνάμεων στην Αθήνα (της GPO, στα μέσα Ιανουαρίου) δείχνει οριακό μεν αλλά για πρώτη φορά προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 19,8%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 19%.
Είναι σαφές ότι ο γαλάζιος εμφύλιος μπορεί να οδηγήσει σε αγχώδεις καταστάσεις το βράδυ των εκλογών, καθώς με διψήφια ποσοστά κινείται στην πρωτεύουσα και η Χρυσή Αυγή (10,5%), που επίσης «αλιεύει» στο δεξιό ακροατήριο, ενώ οι δεξαμενές του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ καταμετρήθηκαν αθροιστικά στο 8%, το οποίο θεωρητικά αποτελεί μια αφετηρία για τον νυν δήμαρχο Γιώργο  Καμίνη.
Είναι προφανές ότι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς και της λαϊκής Δεξιάς, οι οποίοι  ξεπερνούν το 15% και δηλώνουν στην ίδια δημοσκόπηση αναποφάσιστοι, θα καθορίσει και τους μονομάχους του δεύτερου γύρου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από