Συγκρούσεις με άρωμα εκλογών σημειώθηκαν χθες στην Ολομέλεια και την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για τις διατάξεις που αφορούν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρά τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η τροπολογία που ορίζει τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών για την Αυτοδιοίκηση μαζί με τις ευρωεκλογές ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου (φωτογραφία) επικαλέστηκε πολιτικούς και πρωτίστως τεχνικούς λόγους προκειμένου να αιτιολογήσει την επιλογή της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές ταυτόχρονα με τον β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών. Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και του βουλευτή του ΠαΣοΚ Γιώργου Ντόλιου που εξέφρασε τη διαφωνία του με την επίμαχη ρύθμιση, ο κ. Αθανασίου επισήμανε ότι δεν ισχύουν οι κατηγορίες περί επηρεασμού του εκλογικού σώματος. «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κυρίαρχο λαό;» διερωτήθηκε. Αναφερθείς στην «καυτή» τροπολογία για την ψήφο των αλλοδαπών, τόνισε ότι αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορεί να υπάρξει προσφυγή και να ακυρωθούν οι εκλογές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι αλλάζει το εκλογικό σύστημα την τελευταία στιγμή. «Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι βρίσκονται σε πανικό και προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητή εντύπωση μπροστά στη μεγάλη εκλογική συντριβή και κατάρρευσή τους».