Τα όσα συνέβησαν στο ματς ανάμεσα στον Αρη και τον Πανιώνιο στο Κλεάνθης Βικελίδης πρέπει να προβληματίσουν τους πάντες.

Δεν θα υποστηρίξουμε ότι οι αρμόδιοι της συνδρομητικής τηλεόρασης οφείλουν να καταπιαστούν με το θέμα. Αλίμονο. Γιορτές, πανηγύρια και τα σχετικά, αλλά δεν ασχολούνται με το να δείχνουν τις άσχημες λεπτομέρειες ενός αγώνα, με τη δικαιολογία ότι δυσφημείται το ποδόσφαιρο και άρα το προϊόν. Σε αυτό το θολό μονοπάτι προχωρούν, αδυνατώντας να αντιληφθούν ότι σφάλλουν. Ούτε κάμερες για τις επίμαχες φάσεις, ούτε «μάτι» στα αποδυτήρια.

Ωστόσο, η φωτογραφία με τον Σούλη Παπαδόπουλο, τον προπονητή του Αρη, να πιάνει από τον λαιμό τον Λαμπρόπουλο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. Οπως επίσης «θέμα» συνιστά η κουτουλιά του Τάτου στον Μητρόπουλο που έμεινε ατιμώρητη. Ο Πανιώνιος με ανακοίνωσή του κάνει καταγγελίες για «ευτραφή παιδιά» και γενικά υποστηρίζει ότι το κλίμα στην έδρα του Αρη δεν ήταν το καλύτερο. Ανακοίνωση περί δυσφήμησης του ποδοσφαίρου έκανε και ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και τονίζει ότι «αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν πισωγύρισμα και επιστροφή σε ένα προβληματικό παρελθόν». Και μέσα σε αυτά, ένας διαιτητής που αδυνατούσε να επιβληθεί και να επιβάλει την τάξη.

Εδώ φτάσαμε, συνεπώς; Αν όλα αυτά έχουν δόση αλήθειας, τότε οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Για την πλήρη ισονομία. Δέκα αγωνιστικές έμειναν, ο φανατισμός είναι μεγάλος, τα συμφέροντα μεγαλύτερα και φυσικά η εμπλοκή ομάδων με τη δυναμική του Αρη στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα. Στη Σούπερ Λίγκα που ονειρεύονται όλοι, συμπεριφορές που προσβάλλουν το ίδιο το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Ούτε φυσικά να φτάσουμε στο σημείο οι ποδοσφαιριστές να ξεφεύγουν από τον ρόλο τους και έχοντας ποτιστεί με πάθος να δίνουν το χείριστο παράδειγμα αθλητικής εικόνας.