Τις επόμενες κινήσεις της ΔΗΜΑΡ για την συγκρότηση του δημοκρατικού πόλου ανέλυσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5. Ο Φ. Κουβέλης ο οποίος παραδέχτηκε ότι στις δημοσκοπήσεις «καταγράφεται μια σταθερότητα σε χαμηλότερο αναμφισβήτητα επίπεδο» του εκλογικού ποσοστού της ΔΗΜΑΡ, επέμεινε παράλληλα ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει το κόμμα του στην κυβέρνηση. «Το ερώτημα εάν επιστρέφουμε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, έχει μία και μόνη απάντηση: όχι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αρη Ραβανό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και στους «58» και ως προς τα στελέχη του κόμματος που κοίταζαν προς το συγκεκριμένο σχήμα.

«Κοίταζαν προς τους «58», αλλά έχει τρέξει νερό κάτω από τα γεφύρια τους και το ενδεχόμενο συνεργασίας τους με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου» είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης. Ο ίδιος προσέθεσε πως «η ΔΗΜΑΡ προωθεί την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού πόλου».

«Πάμε πολύ καλά και στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα να δείτε συγκεκριμένο αποτέλεσμα από την προσπάθειά μας. Θα σας πω ευθέως: επίκειται η δημοσίευση μιας διακήρυξης, ενός πλαισίου πολιτικού περιεχομένου και αναμφισβήτητα θα φέρει υπογραφές συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία προσδιορίζουν αυτή τη δυναμική της συμπαράταξης και αμέσως μετά θα υπάρξουν και άλλα ονόματα, στη βάση συγκεκριμένων ζητημάτων που αφορούν την παρούσα και ύστερη, μεταμνημονιακή Ελλάδα», είπε ο Φώτης Κουβέλης.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι οι «58» δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχει η κοινωνία και τη Κεντροαριστερά. «Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μετατόπιση της ΔΗΜΑΡ προς την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ η για λόγους που πολλαπλώς έχω εξηγήσει αποχώρηση από την τριμερή κυβέρνηση. Εάν έβλεπα θετικά (την κίνηση των 58) θα είχαμε ανταποκριθεί και στο κάλεσμά τους. Αντίθετα, ανεξάρτητα από το καλοπροαίρετο ή μη της επιλογής τους, δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου» είπε.

Ερωτηθείς γιατο πώς θα κατέλθει στις ευρωεκλογές η ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του κόμματος απάντησε: «Το ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές οπωσδήποτε θα φέρει τον όρο Δημοκρατική Αριστερά, αλλά θα έχει οπωσδήποτε τον προσδιοριστικό όρο που θα αναδεικνύει και θα καταγράφει τη συμπαράταξη αυτή. Εχω προσκληθεί να πάρω μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες από τους ευρωσοσιαλιστές και αυτό σημαίνει συμμετοχή στις διαδικασίες της ευρωομάδας και όχι του ΕΣΚ. Διότι όπως έχουμε αποφασίσει και στο πρόσφατο συνέδριό μας, με την όποια εκπροσώπηση επιτύχουμε στις ευρωεκλογές, θα ενταχθούμε στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών».