Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα συναντηθεί αύριο αντιπροσωπεία των αγροτών. Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με ενίσχυση και δημιουργία μπλόκων. Τη συνάντηση με τον υπουργό έχουν ζητήσει οι αγρότες από την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο των επαφών τους με την πολιτική ηγεσία. Σε αυτή σκοπεύουν να θέσουν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, από το θέμα της φορολογίας και το κόστος παραγωγής μέχρι τη ρύθμιση των χρεών.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για την Πέμπτη, στις τρεις το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Στην Πέλλα, οι αγρότες από νωρίς το πρωί έχουν προχωρήσει και πάλι σε κατάληψη της Εφορίας στην Εδεσσα, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία. Οι σερραίοι αγρότες εξακολουθούν να διατηρούν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και αύριο πρόκειται να προβούν σε διαμαρτυρία κατά της φορολογικής πολιτικής.