Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης δύο επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε κοντά στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Νουσέιρατ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας και είχε στόχο ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Η δεύτερη επιδρομή σημειώθηκε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στην περιοχή Μπέιτ Λάχια.

Η προηγούμενη ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ήταν την Κυριακή, όταν ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν είχε υπογραμμίσει σε ανακοίνωση ότι το Ισραήλ θεωρεί τη Χαμάς «υπεύθυνη γι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα και αν δεν ξέρει πώς να επιβληθεί στο έδαφός της, εμείς θα την κάνουμε να πληρώσει το τίμημα».

Από τις αρχές του 2014, 33 ρουκέτες έχουν ριφθεί από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό.

Η αύξηση των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, των παλαιστινιακών επιθέσεων με ρίψεις ρουκετών και τα συνοριακά επεισόδια τις τελευταίες εβδομάδες αφήνουν να πλανάται η πιθανότητα μιας νέας ευρείας κλίμακας αναμέτρησης μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Γάζα από το 2007.