«Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΣτΕ είναι μία κακή απόφαση… είπε ότι με το παρόν, ισχύον Σύνταγμα της χώρας, η ελληνική Πολιτεία, με όποιον νόμο και αν φέρει, δεν μπορεί να δώσει δικαίωμα ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές όχι μόνο στους οικονομικούς μετανάστες, αλλά και στους ομογενείς» τόνισε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας σε παρέμβασή του την Τρίτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

Πρόσθεσε πως «δεν είπε η πλειοψηφία του ΣτΕ ότι όλοι όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια θα έχουν και δικαίωμα ψήφου. Άρα, η μόνη λύση, με δεδομένη την απόφαση αυτή του ΣτΕ, είναι να αλλάξει το Σύνταγμα και ρητώς το λέει και η απόφαση της πλειοψηφίας του ΣτΕ. Περιθώριο να ψηφίσουν λοιπόν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 οι νόμιμοι μετανάστες και οι ομογενείς δεν υπάρχει και όπως πάει σήμερα η τροπολογία στη Βουλή, πρέπει κατά τη γνώμη μου να αποσυρθεί».

Ο Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε ακόμη πως «κατά τη συνταγματική αναθεώρηση, θα πρέπει να συμπεριληφθεί ξεχωριστό άρθρο στο Σύνταγμα που προβλέπει ρητώς αυτή τη δυνατότητα, αλλά τότε θεωρήθηκε από τους εισηγητές των κομμάτων περιττή αυτή η διάταξη. Πρέπει να αποσυρθεί αυτή η τροπολογία και να υπάρξει μια ρητή, δημόσια δέσμευση των κομμάτων του συνταγματικού τόξου γι’ αυτό».