Ο γενικός γραμματέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας, ζήτησε από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να γίνει δεκτό το αίτημα του αριστούχου μαθητή Αργύρη Κουμτζή, ο οποίος διέπρεψε με τις επιδόσεις του στη Μαθηματική Εταιρεία, αλλά αποκλείστηκε λόγω τυφλότητας να εισαχθεί στο συγκεκριμένο τμήμα.

 Κάθε άλλη απόφαση και σκέψη, σημειώνει ο κ. Σούρλας,«έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, παραβιάζοντας τις προβλεπόμενες διατάξεις του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και του Συντάγματος, οι οποίες προβλέπουν την ίση μεταχείριση όλων, ανεξαρτήτως αναπηρίας και μάλιστα μεριμνούν για την παροχή ειδικής φροντίδας για τα άτομα με αναπηρία».

 Ακόμη η αντιμετώπιση αυτή - λόγω της τυφλότητας - συνιστά διάκριση, αφού στα αντίστοιχα Τμήματα της Αθήνας και των Ιωαννίνων, γίνονται δεκτοί φοιτητές - σπουδαστές με τυφλότητα και αναπηρία άκρων, προσθέτει ο κ. Σούρλας.

 Επίσης ο κ. Σούρλας ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας για «να επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο για την εισαγωγή σπουδαστών με αναπηρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως διάκριση, αλλά και να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα το δικαίωμα ίσης πρόσβασης σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης».-

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από