Διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, η οποία ελέγχεται για εμβάσματα στο εξωτερικό, έδωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πολιτικός εδώ και έναν χρόνο έχει υποβάλλει κατάσταση δικαιολόγησης κεφαλαίου και πως η υπόθεσή της δεν έχει ακόμη «στοχευθεί» καθώς έχει αξιολογηθεί ως «χαμηλότερης προτεραιότητας»

Η ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών για την υπόθεση της Μαρίας Ρεπούση έχει ως εξής: 

«Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης για τα εμβάσματα εξωτερικού, από το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι, η Βουλευτής κυρία Μαρία Ρεπούση έχει υποβάλει κατάσταση δικαιολόγησης κεφαλαίου, όπως είχε κληθεί να κάνει, από 14/02/2013.

Η υπόθεση δεν έχει ακόμη στοχευθεί για έλεγχο στις 531 υποθέσεις, καθώς έχει αξιολογηθεί ως χαμηλότερης προτεραιότητας».

Μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως τα εμβάσματα εστάλησαν στο εξωτερικό «για λόγους σπουδών και υγείας» οικείων της και το μεγαλύτερο μέρος τους επέστρεψε στην Ελλάδα. Επίσης υποστήριξε ότι τα εμβάσματα καλύπτονται πλήρως από τις φορολογικές δηλώσεις της.

Η Μαρία Ρεπούση είναι μια από τις τρεις βουλευτές που ελέγχεται. Οι άλλοι δύο είναι ο Βασίλης Καπερνάρος των ΑΝΕΛ και ο Βασίλης Κικίλιας της ΝΔ.

Μετά την ανακοίνωση με τις διευκρινίσεις του υπ. Οικονομικών, η Μαρία Ρεπούση δήλωσε:

«Η σημερινή αναδίπλωση του Υπουργείου Οικονομικών σε ότι με αφορά είναι μια πρώτη δικαίωση για μένα. Ωστόσο και παρά το ότι δεν πληρώ τα κριτήρια για να συμπεριληφθώ στον έλεγχο των 531 περιπτώσεων, παρακαλώ πολύ για τον άμεσο και πλήρη έλεγχο της υπόθεσής μου, προκειμένου να αποκατασταθεί η ακεραιότητά μου που έχει θιγεί βάναυσα από χθες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από