Αμείωτη παραμένει η ένταση της κακοκαιρίας στη Βρετανία, όπου οι θυελλώδεις άνεμοι και οι ισχυρές καταιγίδες συνοδεύονται από συνεχή έκτακτα ανακοινωθέντα και πολιτικούς διαξιφισμούς, οι οποίοι κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δραματική. Στο Μπερκσάιρ οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τη συνδρομή του στρατού ώστε να μη φτάσουν τα νερά από τις πλημμύρες στον υδροηλεκτρικό σταθμό, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι περισσότερα από 40.000 σπίτια.

Ο Τάμεσης ξεχείλισε σε αρκετά σημεία, εξαναγκάζοντας τις Αρχές να απαγορεύσουν σε πολλούς δρόμους την κυκλοφορία, ενώ στο Μπέρμιγχαμ μια γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο όταν έπεσε στο αυτοκίνητό της ένα δέντρο που ξερίζωσε η μανία του αέρα. Την ίδια ώρα, τα νέα από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν είναι καθόλου καλά. Σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση μόνο για τη σημερινή ημέρα, ενώ από αύριο αναμένεται νέα ένταση των φαινομένων, η οποία θα διαρκέσει ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στη Νοτιοανατολική Αγγλία εκδόθηκαν 84 προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ. Στο έλεος του χιονιά βρίσκεται όμως πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και η Ιαπωνία. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχασαν τη ζωή τους έντεκα άνθρωποι και περισσότεροι από 1.250 τραυματίστηκαν το Σαββατοκύριακο από την κακοκαιρία. Ενα στρώμα χιονιού πάχους 27 εκατοστών κάλυψε το Σάββατο το Τόκιο, ενώ στην πόλη Σεντάι το χιόνι έφτασε τα 35 εκατοστά για πρώτη φορά έπειτα από 78 χρόνια. Περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα αεροδρόμια αφού συνολικά ακυρώθηκαν 1.040 πτήσεις. Στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα, που απέχει 60 χιλιόμετρα από το Τόκιο, παρέμεναν αποκλεισμένα 5.000 άτομα καθώς οι δρόμοι που το συνδέουν με την πρωτεύουσα ήταν σε κακή κατάσταση.