«Συμφωνήσαμε για το πόσο σημαντικό είναι για όλες τις πλευρές να υπάρξει συνολική επίλυση του Κυπριακού», δηλώνει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή ανακοίνωσή του ο αρμόδιος για τη διεύρυνση ευρωπαίος επίτροπος Στέφαν Φούλε.

«Εξέφρασα την άποψη πως αναγνωρίζουμε ότι η Τουρκία συνέβαλε τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να βοηθήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών, οι οποίες ελπίζουμε ότι θα αρχίσουν πολύ σύντομα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με την ύπατη εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική Κάθριν Άστον, τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κοινοτικός επίτροπος χαρακτήρισε τον πολιτικό διάλογο που διεξήχθη διεξοδικό και εποικοδομητικό και τόνισε ότι η ΕΕ υπογράμμισε στην τουρκική πλευρά την ανάγκη να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες για όλους τους νόμους, που σχετίζονται με την ενταξιακή διαδικασία και τα πολιτικά κριτήρια.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ο Στ. Φούλε, η Κομισιόν πρόκειται να αποστείλει γραπτώς στην Τουρκία τις παρατηρήσεις και τις ανησυχίες της σχετικά με τη συμβατότητα της τουρκικής νομοθεσίας για τη χρήση του Διαδικτύου προς το κοινοτικό κεκτημένο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από