Την πρόθεσή του να συνεχίσει τον αγώνα για τη διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ διατράνωσε τη Δευτέρα ο Οδυσσέας Βουδούρης, παρά τις αντιδράσεις που έχει αντιμετωπίσει η υποψηφιότητά του, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ενδεικτικό είναι ότι τόσο η νομαρχιακή Κορίνθου όσο και αυτή της Μεσσηνίας απέρριψαν την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, ενώ τη Δευτέρα το πρωί ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης, που εκφράζει τη μειοψηφούσα Αριστερή Πλατφόρμα, μίλησε για «λάθος που θα διορθωθεί». 

Ωστόσο σε δήλωσή του, ο Οδυσσέας Βουδούρης κάνει λόγο για υποψηφιότητα που αποτελεί «βήμα για μια ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων», δίνοντας έτσι στην περίπτωσή του μια υπέρτερη των αυτοδιοικητικών εκλογών πολιτική σημασία.

«Κατανοώ ότι το δύσκολο αυτό εγχείρημα, όπως ανάλογα στο παρελθόν, γεννά έναν εσωκομματικό διάλογο, ενίοτε έντονο, συστατικό στοιχείο δημοκρατικών κομμάτων. Ομως, από αυτή τη στιγμή και μέχρι την κάλπη θα δώσω, με όλες τις δυνάμεις μου τη μάχη» τόνισε ο Οδ. Βουδούρης.

Η δήλωση του Οδυσσέα Βουδούρη αναλυτικά έχει ως εξής:

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντιμετωπίστηκε θετικά τόσο από την "Κοινωνία Πρώτα" όσο και από μένα προσωπικά, διότι αποτελεί ένα βήμα για μια ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, ικανή να ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

» Κατανοώ ότι το δύσκολο αυτό εγχείρημα, όπως ανάλογα στο παρελθόν, γεννά έναν εσωκομματικό διάλογο, ενίοτε έντονο, συστατικό στοιχείο δημοκρατικών κομμάτων.

» Ομως, από αυτή τη στιγμή και μέχρι την κάλπη θα δώσω, με όλες τις δυνάμεις μου, τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας, για την αναχαίτιση της εκρηκτικής ανεργίας, για την αγροτική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, στον αντίποδα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών του κ. Φούχτελ, για τη αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των απορριμμάτων και για μια νέα νοοτροπία δημοκρατικού ελέγχου, που απορρίπτει τις χρόνιες πελατειακές συμπεριφορές. Για να ανατρέψουμε όλοι μαζί την καταστροφική για το λαό της Πελοποννήσου, αλλά εξαιρετικά φιλική για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διοίκηση του κ. Τατούλη.

» Η Πελοπόννησος πρέπει να γυρίσει σελίδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από