Συνελήφθη τη νύχτα της Κυριακής στο χωριό Ινβερούνο, έξω από το Μιλάνο, ο φυγόδικος μαφιόζος Ντομένικο Κουτρί.

Ο Κουτρί, είχε καταφέρει να δραπετεύσει, χάρη σε οργανωμένη επιχείρηση συνεργών του, ανάμεσα στους οποίους και ο αδελφός του, έξω από τη δικαστική αίθουσα, μετά το τέλος της δίκης του, την περασμένη Δευτέρα, κι ενώ μεταφέρονταν από πάνοπλους αστυνομικούς, στο Μεταγωγών.

Η θεαματική «απόδραση» του 32χρονου, είχε προκαλέσει -ολόκληρη την εβδομάδα, στην Ιταλία- σωρεία πολεμικών ως προς την απόφαση να μην επιλεγεί η κατάθεση σε δίκη, μέσω «τελεκόνφερανς», η οποία θα εξασφάλιζε υψηλές συνθήκες ασφάλειας κι η οποία προβλέπεται σε ειδικές περιπτώσεις από τους ιταλικούς νόμους.

Στο ισόγειο σπίτι στο οποίο είχε κρυφτεί, πάνω στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι, ο Κουτρί είχε ένα πακέτο μπισκότα, καπνό για τσιγάρα, ένα περίστροφο και μπουκάλια νερού και γάλακτος.

Στις 3 και 35 λεπτά τα ξημερώματα, όταν άρχισε η επιχείρηση σύλληψής του, δεν μπόρεσε να αντιδράσει και πιάστηκε, κυριολεκτικά, στο ύπνο.

Στα λίγα δευτερόλεπτα που οι δημοσιογράφοι μπόρεσαν να τον δουν ενώ μεταφερόταν προς το αυτοκίνητο των καραμπινιέρων, ο φερόμενος ως στέλεχος της νέας γενιάς μαφιόζων της Καλαβρίας, στην Κάτω Ιταλία, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

«Η επιχείρησή μας μπορεί να χαρακτηρισθεί χειρουργική, σε ότι αφορά την ακρίβεια που πετύχαμε», δήλωσε ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων των καραμπινιέρων, Τζοβάννι Σότσο ο οποίος πρόσθεσε ότι «υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ο Κουτρί να φυγαδευτεί από συνεργούς του, εκτός της χώρας».