Τη Δευτέρα απολογείται ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ.

Μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, ο Αγγελος Φιλιππίδης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ (όπου δήλωσε ότι«Προσήλθα οικειοθελώς, όπως υποσχέθηκα»)και στη συνέχεια στον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ από τον οποίο πήρε προσθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, επικαλείται «χρηστή διοίκηση» και ότι επί των ημερών του «το ΤΤ έγινε η πιο δυνατή τράπεζα στη χώρα»

Σε βάρος του Φιλιππίδη, εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, όπως είναι γνωστό, για τις ίδιες κατηγορίες που αφορούν δανειοδοτήσεις σε εταιρείες real estate του επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου.

Η έρευνα

Σε βάρος του Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.