Η αστυνομία του Αμβούργου (βόρεια Γερμανία) ανακοίνωσε την Πέμπτη την έναρξη προανάκρισης για εμπρησμό έπειτα από πυρκαγιά η οποία στοίχισε την ζωή σε τρεις αιτούντες άσυλο, μία γυναίκα και τους δυο γιους της, χωρίς να αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Η γυναίκα 33 ετών από το Πακιστάν και οι δύο της γιοι ηλικίας 6 και 7 ετών βρίσκονταν στον πέμπτο και τελευταίο όροφο ενός κτιρίου όταν ξέσπασε η φωτιά, γύρω στις 23:00 (ώρα Ελλάδας).

«Η ομάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού επιθεώρησε τον τόπο της τραγωδίας σήμερα το πρωί (χθες). Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το ενδεχόμενο μιας τεχνικής βλάβης δεν μπορεί τελείως να αποκλειστεί, όμως η έρευνα διεξάγεται λόγω υποψιών ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού» εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αμβούργου σε σχετική ανακοίνωση.

Οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι η φωτιά ξεκίνησε από την είσοδο του κτιρίου, το οποίο νοικιάζει μία οργάνωση που παρέχει στέγη σε αιτούντες άσυλο.

Μόλις έφθασαν (οι πυροσβέστες) ανακάλυψαν ότι εκτυλισσόταν μπροστά τους «ένα σενάριο τρόμου» όπου «άνθρωποι (κρέμονταν) από σχεδόν όλα τα παράθυρα και ούρλιαζαν ζητώντας βοήθεια», περιέγραψε ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στους δημοσιογράφους.

Οι περίπου 100 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να απομακρύνουν 27 ανθρώπους.Ομως ήταν πολύ αργά για την οικογένεια που ζούσε στον τελευταίο όροφο.

Σχεδόν 15 άλλοι ένοικοι του κτιρίου χρειάστηκε να νοσηλευθούν καθώς είχαν υποστεί δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις, ενώ η κατάσταση της υγείας 5 εξ αυτών κρίνεται σοβαρή.