Ο ισπανός Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο έχει δώσει δείγματα της μεγάλης κλάσης του και φαίνεται ότι ανήκει στη γενιά των μεγάλων γκολκίπερ που πέρασαν από τον Ολυμπιακό. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει την αξία του 28χρονου γίγαντα (έχει ύψος 1,92) κάτω από τα δοκάρια των Ερυθρολεύκων.

Ο Ολυμπιακός έκανε λοιπόν τη μεγάλη επένδυση στο Νο 1, θωρακίζοντας την εστία με έναν σπουδαίο τερματοφύλακα.

Οι μεγάλοι γκολκίπερ που έγραψαν τη δική τους ιστορία κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού είναι μετρημένοι στα δάχτυλα: ο Αντώνης Νικοπολίδης και παλαιότερα ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο Αγριόγατος Παναγιώτης Κελεσίδης, ο Λευτέρης Πουπάκης, το Φάντομ Νίκος Σαργκάνης και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Ο Ρομπέρτο έχει δείξει μέχρι τώρα ότι μπορεί να αφήσει εποχή στον Ολυμπιακό και να γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων των Ερυθρολεύκων: «Είσαι σαν τον Ρομπέρτο», σε αντίθεση με τον τερματοφύλακα Μιχάλη Μυλωνά, ο οποίος για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν με το σύνθημα: «Είσαι σαν τον Μυλωνά»!

Οι μεγάλοι τερματοφύλακες φαίνονται σε βάθος χρόνου και τα «παλτά» από την πρώτη ημέρα! Τα πιο γνωστά που πέρασαν από τον Ολυμπιακό προέρχονταν από την Αργεντινή: Φράνκο Κοστάντσο, Αλμπέρτο Πολέτι, ενώ στις αποτυχημένες μεταγραφές γκολκίπερ συγκαταλέγονται ο Πολωνός Γιάτσεκ Καζιμιέρσκι και ο Βέλγος Ερβιν Λέμενς. Ο Ρομπέρτο μαζί με τον Κώστα Μήτρογλου ήταν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της υπέρβασης που έκανε ο Ολυμπιακός με την πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ισπανός ήταν ο φύλακας-άγγελος της εστίας των νταμπλούχων και ο 26χρονος διεθνής φορ φόρτωσε γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Και οι δύο θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά με διαφορετικές πια ομάδες.

Ο Μήτρογλου με τα χρώματα της Φούλαμ, που είναι τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, κάνοντας αρχή στον αυριανό αγώνα στο Ολντ Τράφορντ, ενώ ο Ρομπέρτο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο Ρομπέρτο μαζί με την όμορφη σύζυγό του Μάρτα ψήφισαν Ελλάδα! επέλεξαν να παραμείνουν στη χώρα μας με το χρυσό συμβόλαιο των 6 εκατ. ευρώ (μαζί με τα μπόνους) για τέσσερα χρόνια. Το συμβόλαιο θα έχει ισχύ από την 1η Ιουλίου 2014 έως τις 30 Ιουνίου 2018.

Η μεταγραφή του Ρομπέρτο κόστισε συνολικά στον Ολυμπιακό 12 εκατ. ευρώ. Το ποσό των 6 εκατ. ευρώ θα το εισπράξει η Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ ποσοστό θα πάρει το γραφείο του πορτογάλου μάνατζερ Ζόρζε Μέντες.

Ο βετεράνος γκολκίπερ των Ερυθρολεύκων και β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης χαρακτήρισε τη μεταγραφή του Ρομπέρτο σαν την καλύτερη της τελευταίας πενταετίας.

«Είναι ανεκτίμητο κεφάλαιο. Οι ομάδες χτίζονται πάνω σε έναν τέτοιο τερματοφύλακα. Πήραμε τον κορυφαίο γκολκίπερ της Ευρώπης, βάσει των εμφανίσεων που έχει κάνει στον Ολυμπιακό» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.