Η αντίστροφη μέτρηση για το Μουντιάλ της Βραζιλίας έχει αρχίσει. Στη χώρα της σάμπας η εθνική μας ομάδα θα δώσει το «παρών», με στόχο ένα βήμα παραπάνω από το 2010, δηλαδή την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να στείλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες φορές την Μπραζούκα στα αντίπαλα δίχτυα! Η νέα μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι, ήδη εδώ και έξι αγωνιστικές στον δεύτερο γύρο, τη δοκιμάζουν οι έλληνες διεθνείς και όχι μόνο, καθώς από τη 18η αγωνιστική, είναι η επίσημη μπάλα και του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

H «Ομάδα» έκανε ένα γκάλοπ στα ελληνικά γήπεδα μιλώντας με υποψήφιους διεθνείς, για την αρμάδα του Φερνάντο Σάντος, ξεκινώντας φυσικά από τον παίκτη που έχει μια στενή σχέση με τα δίχτυα και κατ’ επέκταση (και) με τη νέα μπάλα, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, στον οποίο και ευχόμαστε να βάλει και αυτός και οι συμπαίκτες του πολλά γκολ.

«Δεν χρειάζεται πολλά, ας είναι λίγα αλλά σημαντικά τα γκολ. Να δίνουν βαθμούς ή και προκρίσεις» μας επισημαίνει και έχει απόλυτο δίκιο, δεδομένου ότι είναι ο άνθρωπος «καθοριστικό γκολ» για την εθνική μας ομάδα, με πιο χαρακτηριστικό αυτό στο Κίεβο, που έκρινε τους αγώνες μπαράζ με την Ουκρανία πριν από πέντε χρόνια και μας έστειλε στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010.

Εκεί όπου ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε παίξει με την Τζαμπουλάνι, ενώ και στα γήπεδα της Αυστρίας το 2008 είχε δοκιμάσει την περίφημη Εuropass, την μπάλα που είχε χαρακτηρίσει… εφιάλτη ο μεγάλος Πετρ Τσεχ, τερματοφύλακας της Τσεχίας. Οπως επίσης και την πιο κλασική (και πάλι σε Euro, το 2012) Tango 12.

Ποια όμως η διαφορά της Μπραζούκα;

«Είναι ίσως η καλύτερη μπάλα που έχω παίξει ποτέ και δεν το λέω επειδή είναι τώρα η μπάλα του Μουντιάλ. Δεν θα ξεχάσω πόσα προβλήματα μας είχε δημιουργήσει αυτή του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Τζαμπουλάνι στη Νότια Αφρική. Δεν ήξερες κάποιες φορές πού θα πάει και ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τους τερματοφύλακες» λέει ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ που είχε την τιμή, σε εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο, να γίνει ο πρώτος έλληνας παίκτης που θα σκοράριζε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αργότερα με την Tango 12 σκόραρε και στο Euro του 2012 κόντρα στην Πολωνία και έγινε ο πρώτος έλληνας παίκτης που έχει σκοράρει σε τελικές φάσεις Μουντιάλ αλλά και Euro.

«H Μπραζούκα έχει ειδικό βάρος και είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγξεις την τροχιά της από την πρώτη στιγμή και να τη στείλεις με περισσότερες πιθανότητες εκεί που θέλεις. Θεωρώ ότι και οι τερματοφύλακες θα την ευχαριστηθούν περισσότερο, εύχομαι μόνο να μην είναι οι τερματοφύλακες των αντιπάλων μας. Ελπίζω να μας φέρει γούρι και να σκοράρουμε» επισήμανε ο έμπειρος σέντερ φορ, που από το 2005 μέχρι και σήμερα είναι ο πιο συνεπής σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.