Στο Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (OMFIF) στο Λονδίνο θα μιλήσει σήμερα Παρασκευή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Η διάλεξη του Γ. Προβόπουλου θα έχει θέμα «Η ελληνική οικονομική κρίση: Από το Grexit στο Grecovery» και σε αυτή αναμένεται να αναλύσει τη σημερινή θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, αλλά και τις προοπτικές της οικονομίας και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις του ακροατηρίου το οποίο θα αποτελείται από ανώτατα στελέχη επενδυτικών τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και από στελέχη Κεντρικών Τραπεζών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γ. Προβόπουλος θα χαρακτηρίσει το 2013 «έτος ορόσημο» για τη δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα, και θα σημειώσει πως επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά μετά το 2002.

Για τις εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα αναμένεται να υπογραμμίσει πως η ανακεφαλαιοποίηση και η αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος έχουν οδηγήσει σε ένα νέο τοπίο με λιγότερες σε αριθμό και ισχυρότερες τράπεζες. Θα τονίσει δε πως η υπό εξέλιξη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών και του μικροοικονομικού περιβάλλοντος και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα και το τραπεζικό της σύστημα αναμένεται να συνοδευτούν από εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης μεσοπρόθεσμα.