Σαν ερωτοχτυπημένο κοριτσόπουλο κατέγραφε στο ημερολόγιό της η Γουέντι Ντενγκ τις σκέψεις της για τον Τόνι Μπλερ. Η πρώην σύζυγος του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ σε προσωπικά της σημειώματα που εντόπισε και δημοσίευσε το περιοδικό «Vanity Fair» φέρεται γοητευμένη από το «ωραίο σώμα», τα «πραγματικά πολύ όμορφα πόδια» και τον «ωραίο κώλο» του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που για καιρό ακούγονταν: ότι δηλαδή η βασική αιτία χωρισμού της από τον 82χρονο σύζυγό της ήταν ο έρωτάς της για τον κατά πολύ νεότερό του Μπλερ.
«Εάν πιστεύετε πως ο Μέρντοκ πήρε τόσο εύκολα την απόφαση να διαλύσει τον γάμο του και μια μακροχρόνια φιλία (εννοείται με τον Μπλερ, ο οποίος είναι μάλιστα και νονός μιας από τις δύο τους κόρες), μάλλον είστε γελασμένοι» είχε σχολιάσει στο παρελθόν στενός φίλος του μεγιστάνα.
Σε μια από τις σημειώσεις της η 44χρονη Κινέζα απαριθμεί μάλιστα τους λόγους που ο Τόνι της λείπει όταν βρίσκεται μακριά της. «Είναι τόσο γοητευτικός και τα ρούχα του τόσο όμορφα. Εχει τόσο ωραίο σώμα και πραγματικά πολύ όμορφα πόδια. Και κώλο… Είναι λεπτός, ψηλός, με ωραίο δέρμα και σπινθιροβόλα μπλε μάτια. Τα αγαπώ τα μάτια του όπως αγαπώ και την πυγμή του όταν ανεβαίνει στο βήμα» λέει χαρακτηριστικά η Ντενγκ.

Αν και η διάψευση του ερωτικού τους ειδυλλίου ήρθε πριν από μήνες από τον εκπρόσωπο του πρώην αρχηγού του Εργατικού Κόμματος («Σε περίπτωση που ρωτάτε εάν έχουν ερωτική σχέση, η απάντηση είναι όχι» δήλωσε κατηγορηματικά), πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν έστω και άτυπα πως τα ερωτικά ραντεβουδάκια δεν ήταν μόνο επινόηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Εργαζόμενοι στο ράντσο του Μέρντοκ στην Καλιφόρνια δήλωσαν σοκαρισμένοι όταν πριν από περίπου έναν χρόνο είδαν τη Γουέντι Ντενγκ να καταφθάνει μόνη της και λίγο αργότερα να ακολουθεί ο Μπλερ με το ιδιωτικό του τζετ. Μια μάλιστα από τις υπαλλήλους περιγράφει γλαφυρά την αντίδραση του πρώην πολιτικού της Βρετανίας όταν έμαθε πως την επόμενη ημέρα θα ερχόταν στο κτήμα και ο Μέρντοκ. «Ηταν σαν να του γύρισε το μάτι και το βλέμμα του ήταν πανικόβλητο» σχολίασε χαρακτηριστικά. Οι ιστορίες όμως που το προσωπικό έχει να διηγηθεί από τα ραντεβού των δύο εραστών φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό. «Μια άλλη φορά τους είδαμε να ταΐζει ο ένας τον άλλο στο στόμα. Νιώσαμε πολύ άβολα μπροστά σε μια τέτοια σκηνή», σχολίασαν άνθρωποι από το προσωπικό, που υπογράμμισαν πως ο πρώην αρχηγός του Εργατικού Κόμματος «ερχόταν και έφευγε πάντα σε περίεργες ώρες».